logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Traktatie: Mummie


Mummies

Een verpakte traktatie, dat is spannend, wat zou er in de mummie zitten?! Erg leuk en eenvoudig, er hoeft niet veel aan geknutseld worden. Wel even puzzelen af en toe om alles van de traktatie goed bedekt te hebben.

Dit heb je nodig per mummie:
– traktatie zoals een peer, een pakje koekjes/peperkoek, een zakje chips of een doosje snoepjes
– 1,5 cm wit crepe-papier
– 2 wiebelogen (hoe groot is afhankelijk van de traktatie)
– lijm, plakband en een schaar

Zo maak je het:
Laat het crêpepapier opgerold (zoals je hem hebt gekocht) en knip repen van 1,5cm breed. Rol de reep af en zet een uiteinde vast met plakband op de traktatie. Rol het crepe-papier om de traktatie heen zodat er niets meer zichtbaar is. Plak het uiteinde weer vast met een klein plakbandje. Plak met lijm de wiebeloogjes erop en klaar!

Presentatie:
Het is even wat werk, maar je zou van een aantal dozen een piramide kunnen maken en daar de mummie’s in kunnen doen. Zodra de bovenkant van de piramide eraf gaat ontsnappen de mummies… Je kunt ook een schaal of dienblad bekleden met wat wit wc-papier dat dan hier en daar omlaag hangt.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.