logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game recensie: Multiversus

Multiversus is een nieuwe free-to-play actiegame van Warner Bros games, dat je speelt als een soort brawler-fighter met bekende verzamel-elementen zoals je die van Fortnite kent. Het is een hectische game, waar jouw favoriete helden uit het Warner Bros-universum een belangrijke rol spelen. En… had ik al verteld dat de game gratis is? Je kunt opteren voor één van de drie Founder Packs, maar de enige voorsprong die je krijgt, is dat je extra skins, banners, player-tickets en cosmetische bonussen krijgt. De personages speel je uiteindelijk allemaal vrij, maar het zal even tijd kosten.

Bekende personages

Het leuke van Multiversus is dat je kunt spelen met personages uit jouw favoriete shows. Voor nu zijn er dat nog niet zo heel veel, maar goed: het spel zit nog maar in de beta-fase. Nu kun je kiezen uit bijvoorbeeld superhelden als Batman, Superman en Wonder Woman, maar ook Shaggy en Velma, Iron Giant, Steven Universe, Taz, Bugs Bunny, Finn van Adventure Time en nog veel meer… met nog meer op komst. Zo kreeg ik vandaag een melding dat LeBon James is toegevoegd aan de playable characters!

Gelijke strijd

Het is belangrijk om te weten dat ieder personage in de basis even sterk is. Sommige karakters zijn moeilijker onder de knie te krijgen dan andere (en zijn daardoor op bepaalde punten sterker, maar je kunt iedereen tegen iedereen zetten. Je kunt daarbij vechten met een basisaanval, een speciale aanval (beiden gecombineerd met richtingstoetsen) en een ontwijkmanouvre. Natuurlijk kun je ook springen en dubbelspringen. Het doel? Zorgen dat je tegenstanders van het strijdtoneel blijven. Dat doe je door ze tegen één van de zijkanten van het strijdveld te laten botsen. Door ze een flinke klap te verkopen, gooi je ze bijvoorbeeld weg – en hoe meer schade je jouw tegenstander hebt berokkend, des te verder zal die vliegen. Je tegenstander kan vervolgens nog met een (dubbel)sprong proberen om terug te keren naar het 2D podium… of niet.

Merchandise koop je bij:

Verschillende types

Het leuke is dat ieder personage zijn eigen sterke en zwakke punten heeft. Zo zijn er vechters, knokkers, assassins, tanks en support types. Dankzij die verdeling kun je een karakter kiezen dat bij jouw manier van spelen aansluit. Speel je in teams? Dan kun je die personages beter op elkaar aansluiten om een maximaal effect te bereiken. Echt veen tijd om strategisch aan de slag te gaan heb je alleen niet… Multiversus is namelijk een heel snelle game! Maar je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld jouw teamgenoot met de zweep van Wonder Woman of de magische straal van Reindog weer naar het platform te trekken. Wonder Woman kan daarbij ook een schild oproepen om aanvallen effectief af te weren.

Upgrades

Hoewel alle personages even sterk zijn, zit er wel een level-upmodule ingebouwd in Multiversus. Daarmee kun je speciale bonussen vrijspelen voor ieder personage, waarvan je er vier kunt selecteren voor de strijd begint. Die bonussen kunnen net het verschil uitmaken van winst of verlies… speel dus regelmatig met één en hetzelfde personage om deze te verbeteren! Naast de character upgrades heb jij als speler ook een level-balk, waarbij je punten scoort door het winnen van wedstrijden… maar het spelen is ook al genoeg. De Game Pass-balk levert je cosmetische upgrades en geld op, waar je op den duur weer items mee kunt kopen.


Recensie over Multiversus

CooleSuggesties topper

Multiversus lijkt alles in huis te hebben om een snelle, hectische en fantastische ervaring te leveren. De personages die op dit moment beschikbaar zijn bieden voor ieder wat wils (zelfs Alina Stark is aanwezig!), met klassen die tot de verbeelding spreken en fantastische animaties die helemaal passen bij de personages. Shaggy kan zelfs met een sandwich gooien! De upgrades zijn leuk en bieden een extra laag in je gameplay, maar het draait toch vooral om de cosmetische upgrades, zoals je gewend bent van de meeste free-to-play games. Battlepasses, crossplay en spelen tegen iedereen met een WB-account… nu alleen nog een chatfunctie!

Score: 9


Info

Multiversus
Uitgever: Warner Bros
Getest op: PS4
Genre: Actiegame
Prijs: 0 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.