logo-liggend-wit-donkerblauw

Multifunctionele woonkamer? Die krijg je zo


Hoewel de zomer voor de deur staat, zijn er meer dan genoeg momenten dat we niet buiten zijn. Nu weten we als geen ander – met twee flinke zonen in huis, dat je niet iedereen meer overal neer kunt zetten in je woonkamer. Ieder heeft namelijk zijn eigen plekje. Maar ook heeft iedereen zijn eigen interesses. Waar mijn oudste zoon graag op de bank zit om te gamen, hangt de jongste het liefst onderuit met een spannend boek. En ś avonds kruipen we graag met zijn viertjes voor de buis om spannende films, grappige series of gewoon een leuke spelshow te kijken.

Meerdere kanten van een hoekbank

Daarbij is een hoekbank eigenlijk een ideale plek. Daarop kun je altijd zitten zoals jij dat wilt, zonder al te veel ruimteverlies. Wil je recht voor de televisie? Dat kan! Met je beentjes omhoog? Ook dat kan! Op twee manieren zelfs: echt kijkend naar de televisie, of schuin. Ook een heerlijke plek mo lekker even tegen elkaar aan te hangen, allebei met de benen een andere kant op 🙂 En hoewel banken best prijzig zijn, valt de meerprijs van een hoekbank vaak heel erg mee. Daarbij heb je overigens meer profijt van minstens twee echte zitplekken aan iedere kant, met een hoek als bonus, in plaats van één zitplek na de hoek.

Wat doe je het de hoek in een hoekbank?

Het grootste discussiepunt van hoekbanken is die vermaledijde hoek. Want zit je met zijn allen rechtop, dan is die hoek eigenlijk loze ruimte. Je gebruikt hem in de regel alleen als je echt in de hoek zit… toch? Ja en nee. Ten eerste: heb je sierkussens in de bank liggen? Dan kun je die perfect kwijt in de hoek als je met meer mensen op de bank wil zitten. Je kunt er ook voor kiezen om een dienblad op die lege plek te zetten, zodat de twee mensen ernaast daar hun drinken en snacks op kunnen zetten. Zo maak je van die loze zitplek ineens een kleine bijzettafel! Ook is het een perfecte plek voor je laptop of tablet, als je er even klaar mee bent.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.