logo-liggend-wit-donkerblauw

Muizen in huis bestrijden


In Nederlandse woningen kunnen allerlei verschillende soorten ongedierte voorkomen. Niet elke soort ongedierte is direct gemakkelijk te herkennen. Maar sommige ongedierte ook wel. Muizen zijn een voorbeeld van ongedierte dat vaak wel direct te herkennen is. Deze beestjes laten namelijk duidelijke sporen achter. Heb jij last van muizen in huis? Laat ze dan bestrijden. Want deze beestjes kunnen op diverse vlakken serieuze schade aanrichten.

muis in huis

Gevolgen van een muizenplaag

Muizen worden met recht ongedierte genoemd. Deze kleine knaagdieren kunnen immers voor veel overlast zorgen. Deze overlast uit zich in verschillende schadeposten. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan materiële schade, maar ook aan immateriële schade en aan letselschade. De materiële schade wordt veroorzaakt door het knaaggedrag van de muizen. Ze knagen de hele dag door en doen zich hierbij graag tegoed aan al jouw spullen. Vaak zijn het de meubels, gebruiksvoorwerpen, isolatiematerialen en voedselwaren die het moeten ontgelden. De immateriële schade wordt gevormd door emotionele en psychische klachten die ontstaan door de muizen in huis. Het gevoel van een veilige thuishaven wordt immers verstoord. Tot slot kunnen muizen ook letselschade veroorzaken. Muizen dragen namelijk allerlei ziektes met zich mee die schadelijk zijn voor jouw gezondheid.

Zo houd je de muizen buiten

We kunnen wel stellen dat muizen doorgaans veel overlast veroorzaken. Je hebt deze kleine knaagdieren dan ook liever niet in je woning. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je zelf kunt doen om de muizen buiten te houden. Goede hygiënemaatregelen zijn het meest effectieve preventiemiddel tegen muizen in huis. Ruim alle etenswaren en eventueel afval altijd direct op. Een schoon huis waar niets te halen valt, is voor muizen niet aantrekkelijk. Daarnaast is het dichten van gaten en kieren raadzaam. Zo beperk je de toegangsmogelijkheden tot jouw woning voor deze dieren. Is het deze beestjes toch gelukt om jouw woning binnen te komen? En woon je in Utrecht of omgeving? Kies dan voor ongediertebestrijding Utrecht voor een snelle en effectieve bestrijding van dit ongedierte.

Waarom professionele muizenbestrijding?

Veel mensen denken dat ze de muizen in huis zelf kunnen bestrijden. Er zijn immers allerlei soorten bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar die je als particulier kunt kopen. Een enkele muis is met een muizenval misschien wel te vangen. Maar vaak is een muis niet alleen en heb je te maken met een plaag. Het is haast onmogelijk om een muizenplaag zelfstandig te bestrijden. Het inschakelen van een professional is dan ook raadzaam. Een professionele muizenbestrijder beschikt over de beste materialen én over de benodigde kennis. Hierdoor is een professionele muizenbestrijding simpelweg effectiever, sneller en doeltreffender.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.