logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Motorola stunt met AI en buigzame beeldschermen


Op Lenovo Tech World ’23 voert Motorola zijn AI-spel op, waarbij innovaties worden getoond die de mogelijkheden van flexibele hardware opnieuw definiëren en een aantal coole nieuwe AI-functies worden geïntroduceerd. Van hippe generatieve thema’s tot een supergeavanceerde persoonlijke assistent, ze hebben het allemaal!

Innovatie voorop

Motorola is al jarenlang vooruitstrevend en blijft gave en slimme snufjes toevoegen aan hun toestellen. Ze hebben artificial intelligence (AI) geïntegreerd in verschillende aspecten van hun smartphones, zoals de camera, batterij, scherm en prestaties. Het coole is dat de moderne smartphone-ervaring aan het veranderen is, met AI als persoonlijke assistent die je helpt bij dagelijkse taken, de prestaties verbetert en betekenisvolle ervaringen creëert voor gebruikers.

Adaptieve display

Bekijk dit coole nieuwe displayconcept dat Motorola zojuist heeft onthuld! Ze tillen de zaken naar een geheel nieuw niveau met hun flexibele schermtechnologie. Het apparaat is voorzien van een buigbaar FHD+ pOLED-display dat op verschillende manieren kan worden gevormd en gegoten om aan uw behoeften te voldoen. Het is alsof je een telefoon hebt die zich kan aanpassen aan wat je maar wilt. Dit innovatieve adaptieve displayconcept bouwt voort op de vooruitgang die we hebben gezien op het gebied van opvouwbare en oprolbare apparaten. Motorola verlegt absoluut de grenzen!

Het leuke aan dit adaptieve display is dat het kan transformeren van een gewone Android-telefoon naar een vlakke positie, of zelfs om je pols kan worden gewikkeld voor een draagbare ervaring. Als hij plat ligt, krijg je de volledige smartphone-ervaring op het scherm van 6,9 inch, net als elke andere telefoon. Maar als je hem verticaal neerzet, schakelt hij over naar een compacter scherm van 4,6 inch met standaard, perfect voor als je onderweg bent. onderweg. En als je avontuurlijk bent ingesteld, wikkel hem dan om je pols voor een vergelijkbare ervaring als het externe scherm van de Motorola Razr 40 Ultra.

Nieuwe Motorola AI-concepten

Motorola begrijpt het belang van personalisatie voor consumenten en blijft zich inzetten om te onderzoeken hoe AI toestellen kan individualiseren, om gebruikers een echte one-of-a-kind ervaring te bieden. Motorola heeft een generatief AI-model ontwikkeld dat lokaal op het apparaat draait, zodat gebruikers hun persoonlijke stijl kunnen uitbreiden naar hun telefoon. Met dit concept kunnen gebruikers een foto van hun outfit uploaden of vastleggen om meerdere unieke AI-gegenereerde afbeeldingen te produceren die hun stijl weerspiegelen. Die afbeeldingen kunnen vervolgens gebruikt worden als een aangepaste achtergrond op hun apparaat.

MotoAI

Lenovo ontwikkelt een persoonlijke assistent voor zowel pc’s als smartphones. Het AI-model is ontworpen om zonder ophouden te leren en heeft een basismodel dat uniek gepersonaliseerd is voor de gebruiker, terwijl het toch zijn privacy beschermt. Het model is ook ontworpen om een kennisbank te hebben die zich aanpast aan patronen en gebruik met natuurlijke spraak- of tekstinteractiemogelijkheden.

Het MotoAI-concept is een innovatieve benadering van de nieuwste trend in AI met grote taalmodellen (LLM’s). Gebruikers kunnen hun persoonlijke MotoAI-assistent gebruiken om vragen te beantwoorden, berichten op te stellen, taken in te plannen en nog veel meer. Terwijl de meeste LLM’s in de cloud werken, kan MotoAI gegevens verwerken en taken lokaal op het apparaat uitvoeren, waardoor gebruikers meer privacy hebben. MotoAI beschikt ook over een on-device kennisbank waar de patronen en voorkeuren van de gebruiker hun ervaring bepalen, waardoor deze in de loop der tijd dynamischer, persoonlijker en behulpzamer wordt.

2.0 Mobile Doc Scan

Motorola erkent de groeiende vraag naar het onderweg scannen van documenten in realtime en heeft daarom een AI-conceptmodel geïntroduceerd dat de Doc Scanner-mogelijkheid verbetert die momenteel is geïntegreerd in de camerasystemen van Motorola. Deze innovatie is gericht op het verbeteren van de uiteindelijke beeldkwaliteit door het minimaliseren van rimpels en schaduwen, zodat documenten of afbeeldingen zo helder en duidelijk mogelijk worden weergegeven.

AI-tekstsamenvatting

Motorola wil gebruikers helpen hun productiviteit te verhogen door middel van verschillende toepassingen en oplossingen. De AI Text Summarisation maakt gebruik van lange chats, e-mails of rapporten en brengt deze terug tot de kernboodschappen voor een snel en eenvoudig begrip.

Privacy Inhoudsverduistering

Motorola’s Privacy Content Obfuscation concept maakt gebruik van AI om gebruikersinformatie en privacy te beschermen door op intelligente wijze gebieden met profielfoto’s en namen in sociale berichten te vervagen.

Blik in de toekomst

Motorola heeft zojuist vier geweldige AI-concepten onthuld die onze dagelijkse ervaringen gaan herdefiniëren. We hebben het over coole generatieve AI-achtergronden die onze schermen tot leven brengen, superslimme AI-privacyfuncties die gevoelige informatie vervagen, en zelfs het magische vermogen om verkreukelde bonnen om te zetten in onberispelijke documenten. Gemak is hier de naam van het spel, mensen. En ja, met de mogelijkheid om moeiteloos notities, e-mails en chats samen te vatten, blijft Motorola de grenzen van innovatie onderweg verleggen om ons leven gemakkelijker en draagbaarder te maken.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.