Film recensie: Motherless Brooklyn

Motherless Brooklyn ps 1 jpg sd low Copyright 2019 Warner Bros Pictures All rights reserved

In de film Motherless Brooklyn volgt je privédetective Lionel Essrog (een rol van Edward Norton), die kampt met het syndroom van Gilles de la Tourette. Hij is vastberaden om de dader op te sporen die zijn mentor Frank Minna (gespeeld door Bruce Willis) heeft vermoord. Aan de hand van kleine aanwijzingen struint hij steeds dieper in politieke machtsspelletjes en ontdekt hij donkere feiten over een stad die op het punt staat een fikse modernisatie te ondergaan. Iedereen heeft daar echter andere belangen bij, waardoor er regelmatig gevaarlijk spel ontstaat. Langzaam maar zeker voert Lionel een strijd met criminelen, corruptie… en de gevaarlijkste man uit de stad.

Donkere stad

Motherless Brooklyn laat de donkere kant zien van New York in de jaren 50, op het moment dat er fikse renovaties gaan plaatsvinden om de stad voor te bereiden op de toekomst. In deze film, die geïnspireerd is op de oude film noir-detectives, struin je heel wat jazzclubs af in Harlem, waar de gin rijkelijk vloeit, wordt je meegenomen naar de ruige sloppenwijken van Brooklyn en kom je uiteindelijk terecht in de luxe panden van de machthebbers van New York.

Grappig detail

De film Motherless Brooklyn is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Edward Norton, die zelf ook de hoofdrol speelt. Al op het moment dat het boek uitkwam in 1999 kocht Norton de rechten van het boek: zowel zijn vader als hijzelf is namelijk behoorlijk begaan met de ruimtelijke ordening van New York. Naast Edward Norton spelen er tal van andere grote namen in de film, zoals Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Bobby Cannavale, Cherry Jones, Michael Kenneth Williams, Leslie Mann, Ethan Suplee, Dallas Roberts, Josh Pais, Robert Ray Wisdom, Fisher Stevens, en ook Alec Baldwin en Willem Dafoe. Niet iedereen van deze acteurs heeft een even grote rol gekregen, maar dat mag de pret niet drukken.

Muziek

Muziek speelt een belangrijke rol en is bepalend voor de sfeer en de tijdsgeest van “Motherless Brooklyn”. In de score, gecomponeerd door Daniel Pemberton (“Steve Jobs”, “All The Money In The World”, “Oceans 8”, “Spider Man: Into The Spiderverse”), is onder meer Wynton Marsalis te horen op de trompet. De film bevat ook een nieuw nummer geschreven en uitgevoerd door Thom Yorke.

Bekijk hier de trailer van Motherless Brooklyn:

Ga direct naar Motherless Brooklyn op BOL.com.


Recensie over Motherless Brooklyn

Dit is stiekem best een zware film – het is best een heftig en uitgebreid verhaal. Met een filmduur van meer dan twee uur zul je heel wat te vertellen hebben na afloop van de film! De sfeer en vooral de muziek zetten de film echt goed neer, evenals de sterrencast. Als je iemand zou moeten aanwijzen die minder presteert, is het wellicht de rol van Norton zelf. Die staat eenvoudigweg niet stevig, of er zijn dingen gebeurt die in het boek wellicht wel goed aandacht kregen, maar niet in de film… hoe dan ook: een sfeervolle film, waar je een tweede en derde keer ook nog nieuwe dingen in kunt ontdekken.

Score: 7


Informatie

Titel: Motherless Brooklyn
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 144 minuten
Genre: Speelfilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  weer leuke prijs!!!

 2. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!

 4. Will avatar
  Will

  Leuk om mee te mogen doen voor de vrijkaarten en de goodies.

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.