logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms


Als Earthrealm geterroriseerd wordt door de Outworld barbaren van Shao Kahn is Lord Raiden vastbesloten om voorgoed een einde te maken aan het eeuwige bloedvergieten. Er zit maar één ding op: een beslissend Mortal Kombat-toernooi met als inzet de toekomst van Earthrealm. Winnen of alles voorgoed verliezen. Het universum kijkt toe hoe de winnaar de totale heerschappij verwerft.

Battle of the Realms

Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms gaat verder na de explosieve finale van Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge, het eerste deel uit deze reeks animatiefilms. De tekenfilms zijn gebaseerd zijn op een van de populairste videogame-franchises uit de geschiedenis: Mortal Kombat. In Battle of the Realms wordt ons team van helden belegerd door de vijandelijke troepen van Shao Kahn – en dwingt Raiden en zijn groep krijgers tot een laatste Mortal Kombat-toernooi, dat het lot van de rijken zal bepalen. Raiden kan het echter niet aan zijn teamgenoten overlaten en wisselt zijn goddelijke krachten in om zelf te kunnen participeren in het toernooi. Maar of dat zo’n goed idee was?

Sub-zero en Scorpion

Naast het verhaal over dit epische toernooi draait er nog een tweede verhaallijn door de film heen. Sub-zero wil namelijk nog altijd wraak op Scorpion. Hij wordt echter belaagd door twee ultra-evoluties: vechters die als androïden zijn omgebouwd en nagenoeg onverwoestbaar zijn geworden. Nu moet hij het niet alleen tegen die twee robots opnemen, maar ook nog eens tegen Sub-Zero. En waarom? Scorpion is verweven met een sleutel, waarmee op aarde één van de laatste magische artefacten verkregen kan worden om Het Wezen los te laten op alle werelden. Dat zou het einde van alles betekenen. Hij zal dus uit ieders handen moeten blijven!

Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms is vanaf 15 september beschikbaar op Blu-ray™.


Ga direct naar Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms op BOL.com.

Recensie over Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms

Het is een briljante zet om een serie tekenfilms te maken over die populaire game Mortal Kombat. De games zelf boden al een fraaie kijk achter de schermen, met aandacht voor het hele verhaal om het toernooi heen, maar dankzij deze animes wordt het nog meer in beeld gebracht. Het verhaal steekt prima in elkaar, met genoeg aandacht voor achtergrond, een stukje persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk heel veel wrede actie, met gebroken botten, bizarre verwondingen, fatalities en epic finishes. De unieke eigenschappen van de verschillende personages komen aan bod, de verwondingen worden via slow-motion röntgenbeelden in beeld gebracht en het bloed vloeit meer dan rijkelijk. De personages zijn misschien wat hoekig getekend (met name de armen), maar na een paar minuten valt dat bijna niet meer op.

Score: 8


Informatie

Titel: Mortal Kombat Legends: Battle of the Realms
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 80 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Mertens Patrick avatar
    Mertens Patrick

    Kansje gewaagd

  2. Annemie Cornelis avatar
    Annemie Cornelis

    Doe heel graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.