logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Morning verovert Europa met ultieme koffiecapsulemachine


Morning is speciaal ontwikkeld voor thuisbarista’s. De ultieme capsulemachine legt de brug tussen baristakwaliteit en capsulekoffie. Diverse intelligente functies stellen je in staat om het perfecte kopje koffie te zetten, afgestemd op verschillende koffiesoorten van lokale branderijen over de hele wereld. Met een lancering in hun pop-upwinkel in Amsterdam is het bedrijf nu klaar om te brouwen met Europese koffieliefhebbers.

Koffie met een app

De Morning-machine wordt bediend via de Morning mobiele app, waarmee je de druk, temperatuur en hoeveelheid output naar wens kunt aanpassen. Daardoor kunnen koffieliefhebbers nu thuis baristakwaliteit koffie creëren en unieke recepten gebruiken van koffiebranders van over de hele wereld. Leon Foo, medeoprichter en CEO van Morning: “Met Morning kun je de wereld van koffie proeven”.

De hype van de Morning machine

De Morning-machine werd gelanceerd in 2020 via Kickstarter en bleek direct een enorm succes te zijn onder koffiedrinkers over de hele wereld. De machine is uitgerust met slimme functies die thuis brouwen eenvoudig maken. De brouwparameters kunnen worden gecontroleerd via de Morning-machine (via handmatig brouwen) of via de Morning mobiele app, waarbij je de outputhoeveelheid, brouwtemperatuur en de drukprofielen kunt aanpassen. Alle functies die reguliere capsulemachines niet hebben – en dure high-end machines wel – wat Morning uniek in zijn soort maakt. “Elke koffieboon en elk recept heeft een ander brouwproces. Met de Morning-machine kun je de verschillende instellingen optimaliseren en de perfecte koffie creëren”, aldus Foo. De machine is verbonden via Wi-Fi, zodat je altijd kunt genieten van de nieuwste software-updates. Het gestroomlijnde en compacte ontwerp van de machine werd bovendien geprezen met een Red Dot Product Design Award.

Creëer recepten van barista-kwaliteit

Je kunt 10 standaardrecepten bereiden – die al zijn voorgeprogrammeerd op de Morning-machine – waaronder de kenmerkende espresso “Bloom & Brew”, grote koffies, gefilterde koffies en zelfs “Kyoto Style Slow Drip”. De Internet of Things-geactiveerde machine werkt samen met de mobiele Morning-applicatie, waardoor gebruikers toegang hebben tot een bibliotheek met recepten ontwikkeld door partnerbranderijen. De aanpasbare technologische functies van de Morning-machine geven koffieliefhebbers volledige controle over hun brouwsel, met de mogelijkheid om hun eigen recepten aan te passen via de Morning mobiele app. Naast koffiecapsules kunnen gebruikers recepten instellen voor verschillende drankformaten, waaronder theecapsules, wegwerpbare druppelzakken en matcha-capsules.

Samenwerking met microkoffiebranders wereldwijd

Gebruikers kunnen speciale capsules kopen van koffiebranders over de hele wereld op de Morning Marketplace. “We openen meer deuren dan ooit tevoren en bouwen iets buiten koffie. Door koffieliefhebbers te verbinden met koffiebranders van wereldklasse, promoot Morning gemeenschappen met een gedeelde liefde voor koffie en leren”, zegt Leon Foo. Ontdek koffies uit Azië en Australië, evenals tal van Europese branderijen zoals His Majesty the Coffee (Italië), 19grams (Duitsland), Standout Coffee (Zweden), doubleshot (Tsjechië), Original Coffee (Denemarken), Wolstton Coffee (Spanje), Kiss the Hippo (VK), Cloud Picker (Ierland) en vele anderen. “We houden van samenwerken met lokale microkoffiebranders. Zo kun je bijvoorbeeld capsules vinden van Caffènation, een ambachtelijke koffiebranderij gevestigd in België met 4 koffiebars, waaronder een vestiging in Amsterdam. Of wat dacht je van het genieten van een vers kopje koffie van de bekende Berlijnse branderij, The Barn, bij je thuis?”

Pop-up store Amsterdam

De Morning Machine is te koop in de pop-up store op de Vijzelgracht 7, 1017 HM in Amsterdam en online via drinkmorning.nl Verkrijgbaar in zowel zwart als wit en het apparaat kost 520 euro. De pop-up store is open vanaf 1 november tot 15 december en toegankelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Capsules op de Morning Marketplace variëren tussen 8 euro voor dagelijks gebruik en 23 euro voor zeldzame aanbiedingen. Fijn detail is dat het apparaat compatible is met de Nespresso Classics cups. Volg ‘Drinkmorning’ ook via sociale media of download de app en ontdek nieuwe recepten.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.