logo-liggend-wit-donkerblauw

Food review: Moonpop curls – vegan snacks

Snacken. Wie heeft er nu geen haat-liefde mee? Het is zó verleidelijk om ’s avonds nog even een zakkie open te trekken, ook al weet je dat het niet goed voor je is. Maar waarom zou je het ook niet laten? Zeker niet als je de rest van de dag al goed voor jezelf zorgt. En als je weet dat er ook gezondere alternatieven zijn dan een standaard zak chips! Wat dacht je van Moonpop Curls? Wij probeerden ze en konden er nauwelijks van afblijven!

coolesuggesties recensie moonpop curls 1 van 2

Altenatieve snack

coolesuggesties recensie moonpop curls 2 van 2

Moonpop Curls zijn een heel fijn alternatief voor puff chips, zoals kaasknabbels of pindaknabbels. In tegenstelling tot de meeste puffs zijn de Moonpop Curls gemaakt van gepofte kikkererwten. Door die switch bevatten de Moonpop Curls al 80% meer eiwitten dan andere puff snacks, maar door een unieke bereidingswijze bevatten ze bovendien 50% minder vet. Dat klinkt al beter, toch? Meer bouwstoffen, minder vet. Doordat ze zoveel eiwitten bevatten, is het bovendien een erg geschikte snack voor na het sporten, wanneer je ook behoefte hebt aan iets hartigs. Eiwitten zijn erg belangrijk voor herstel van de spieren en geven bovendien veel verzadiging. De Moonpop Curls zijn 100% plantaardig en vrij van soja en tarwe! Daardoor zijn ze geschikt voor veganisten, vegetariërs en mensen met intolerantie of allergieën. Geen zin in dit soort snack? Moonpop heeft ook heerlijke chips en popcorn!

Twee smaken

Vooralsnog zijn de Moonpop curls verkrijgbaar in twee verschillende smaken: Cheese en Sour cream and Union. Ze zijn behoorlijk krokant, een stuk krokanter dan de standaard puffs. Ze smelten ook minder goed in je mond, je zult er echt op moeten bijten. De smaak van deze puffs is minder heftig, maar dat vind ik juist wel een positief teken. Je proeft wat je eet – altijd fijn! Onze favoriet was de Cheese-variant, ikzelf was eigenlijk de enige die de voorkeur gaf aan Sour Cream and Union. Maar: verschil moet er zijn, ieder zijn eigen smaak.

Je vind de Moonpop Curls in verschillende (online) supermarkten in zakken van 80 gram.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.