logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget recensie: Moonbird ademhalings gadget

Heb jij soms ook moeite om in slaap te komen? Er zijn tal van manieren om je daarmee te helpen. Denk aan die vertrouwde beker warme melk, al dan niet met een hartverwarmend scheutje erbij… of even lezen, maar wist je dat er ook wetenschappelijk bewezen manieren zijn om makkelijker te ontspannen en in slaap te komen? Je komt dan al snel terecht bij meditatie en ademhalingsoefeningen. Jammer genoeg moet je daar meestal veel tijd in steken om die goed onder de knie te krijgen. De Belgische start-up moonbird helpt je met hun ademhalingstool, die past in de palm van je hand.

Ontspannen met Moonbird

De moonbird is de eerste ademhalingstool die past in de palm van je hand. Het kleine apparaatje zal je helpen om de stress weg te nemen en je laten ontspannen, simpelweg door je te begeleiden in het trager ademhalen. Zo weet je zeker dat je de ademhalingsoefeningen goed uitvoert, waardoor ze een optimaal effect hebben. De moonbird heeft een unieke methode om je daarbij te begeleiden, zonder dat het telkens afleidt. Dat werkt beter dan een app, die met een vreemde stem (het zijn altijd vreemde stemmen) of een geluidssignaal aangeeft dat je iets anders moet doen. Ontspannen was nog nooit zo makkelijk. En leuk.

moonbird 19

Bewust en traag ademen

Ademhalen op zich is natuurlijk niets nieuws – dat doe jij je hele leven al. Maar door bewust en rustig adem te halen, komt de wereld even tot rust en kun jij je momentje pakken. De ideale techniek is vier tellen inademen, een korte pauze te nemen en zes tellen uit te ademen. En… herhaal. Dat is de basis. De techniek wordt al eeuwen gebruikt als zelfhulptool en is ook wetenschappelijk bewezen effectief. Simpel, niet? Nou… misschien niet zo simpel als je zelf zou denken, want als je telkens moet tellen, zorgt dat weer niet voor dat ultieme rustmoment! En toch is dat rustmoment heel belangrijk. Als je bewust en traag ademt, druk je de pauzeknop van een hectische leven in, waardoor het werkt als een paardenmiddel tegen stress en stressgerelateerde klachten. Daar wil moonbird je bij helpen.

Moonbird begeleidt je bij het doen van ademhalingsoefeningen, waar je ook bent

Voor iedereen toegankelijk

moonbird 23

De moonbird is een strak uitziende tool die perfect in je handpalm past. Het lijkt een beetje op een presentatieklikker of een blaasbalgje om je cameralens mee schoon te blazen. Maar niets van dat alles: de moonbird is flexibel en wordt groter en kleiner in je hand. Zo geeft hij je een duidelijk en intuïtief signaal om in- of uit te ademen en je te kalmeren. Moonbird meet bovendien je hartritme, hartritmevariabiliteit en hartcoherentie via de bijbehorende app en geeft zo live biofeedback over jouw stresslevels. Je kunt dus zichtbaar maken hoe je ontspant, simpelweg door te ademen. Zo wordt ontstressen, kalmeren en beter slapen voor iedereen toegankelijk. Wetenschappelijk onderbouwd. Op een laagdrempelige en toffe manier.

Je gebruikt je moonbird om je gedachten te kalmeren, je focus te herpakken, je lichaam te ontspannen of om uitgerust weer wakker te worden.

Gedreven door wetenschap

Moonbird is het geesteskind van Stefanie Broes (PhD in de Farmaceutische Wetenschappen) en Michael Broes (economist), broer en zus. Voor de ontwikkeling van moonbird is nauw samengewerkt met diverse onderzoekers, artsen en gebruikers. Want de wetenschap achter de adem is niet nieuw, het doel is wel om met moonbird de beste ondersteuning te bieden, gefundeerd op feiten én op de behoeftes van gebruikers. Dat onderstreept ook Prof. Neurologie Steven Laureys, tevens auteur van Het No-nonsense Meditatie Boek:

“Dankzij een kalme ademhaling ben je zelf in staat je stresslevels onder controle te krijgen en te verminderen. De moonbird kan je hier niet alleen in begeleiden, maar meet ook jouw hartritme en geeft je vervolgens feedback over hoe je jouw ademhaling mag sturen en vertragen. Een tool als deze is voor veel mensen van grote toegevoegde waarde.”


Ga direct naar Moonbird op BOL.com.

Recensie over Moonbird

Eerlijk is eerlijk, in het begin vond ik het erg lastig om het tempo van de moonbird aan te houden. Vooral de lange uitademtijd vond ik lastig en haalde ik niet altijd. Daardoor was het moeilijk om weer goed in het ritme te komen. Maar na een aantal keer ging het al beter en merkte ik dat ik, door het doen van de oefeningen, beter in slaap viel. Het zorgde bij mij echt voor rust, voor brein en lichaam. Het is een makkelijke en fijne manier om te zorgen voor ontspanning.

Score: 8


Informatie

Moonbird
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 159 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.