logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Montague Eiland Raadsels

Raadsels en mysteries: wij houden er van. Niet alleen in spelvorm, maar ook in de vorm van puzzelboekjes, spannende films of moeilijke games. Je moet die grijze cellen wel in beweging houden, anders worden ze lui! En beweging hebben ze gekregen in de Montague Eiland Raadsels, bedacht en geschreven door R. Wayne Schmittenberger.

Spannend verhaal

De Montague Eiland Raadsels zijn geen losse verzameling puzzels. Het is een spannend verhaal, waarbij je wordt meegetrokken naar een avontuurlijk eiland. Op dat eiland wordt je keer op keer voor een uitdaging gezet die je moet oplossen voordat je verder kunt. Het is eigenlijk een heel grote, avontuurlijke escape room! Ieder weekend krijg je een aantal raadsels voorgeschoteld, die samen moeten zorgen voor een oplossing. Voor jou als lezer is dat ook een prettige afsluiter: het zijn afgebakende stukjes avontuur, waarbij op een natuurlijke manier is aangegeven dat je een pauze hebt verdiend. Of nog even door moet, afhankelijk van hoe goed je bent 😉 Lukt het je niet om een bepaalde puzzel op te lossen? Achter in het boek vind je alle oplossingen uitgebreid omschreven. Zo kun je niet alleen verder met de opdrachten, maar ontdek je ook welke denkwijze je had moeten gebruiken.

Logica en denkwijze

Voor het oplossen van puzzels en raadsels moet je soms logisch nadenken… en soms net een stapje verder gaan dan je zou denken. Dat is soms heel duidelijk en voor de hand liggend, maar soms moet je ook in het brein van de schrijver kruipen… en dat is minder makkelijk. De puzzels zijn dan ook best pittig, aangezien de logica van een ervaren puzzelaar wat anders in elkaar steekt dan van de minder ervaren puzzelaar. Soms moet je dingen met elkaar combineren die een ‘normaal mens’ nooit van zijn leven met elkaar had gecombineerd. Maak je borst dus maar vast nat voor pittige puzzels en echte breinbrekers! Bovendien is niet alles wat je leest waar: de deelnemers hoeven namelijk niet altijd de waarheid te spreken! De aanwijzingen die je krijgt, moet je dan ook met een korrel zout nemen.


Ga direct naar Montague Eiland Raadsels op BOL.com.

Recensie over Montague Eiland Raadsels

Ben jij toe aan pittige puzzels, magistrale mysteries en bizarre breinbrekers? Dan is Montague Eiland Raadsels echt iets voor jou. Het neemt je mee naar een spannend eiland, waar je telkens nieuwe raadsels en puzzels moet oplossen. Maar wees gewaarschuwd: de logica is soms wat ver te zoeken, waardoor de puzzels bijzonder lastig op te lossen zijn. In het boek vind je schema’s, invultabellen en lijsten, die het oplossen kunnen helpen. De vormgeving is goed, het verhaal werkt aanstekelijk en de puzzels zijn goed doordacht. Soms iets té goed.

Score: 7


Informatie

Titel: Montague Eiland Raadsels
Auteur:
Uitgever: BBNC Uitgevers
Aantal pagina’s: 136
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 16 jaar
ISBN: 9789045325927
Prijs: 14.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.