logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Monsterdonuts, Gianna Pollero

monsterdonuts recensie

Veel kinderen huiveren al bij het horen van het woord Monsters. Dat zijn maar enge, ongrijpbare wezens die je de stuipen op het lijf jagen… daar moet je niets van weten! Maar weet je hoe je monsters kunt verslaan? Met lekkere gebakjes! Jaren geleden heeft een monsterjager ontdekt dat bakpoeder heel gevaarlijk is voor monsters. En daarom moet je altijd een lekker gebakje in de buurt hebben. De tienjarige Tess Jager weet daar alles van. Zij bakt samen met haar zus de lekkerste monsterdonuts van Londen!

Monsterjagers

Tess is namelijk een monsterjager, net als de rest van haar familie. Om goed te praten dat ze zoveel koekjes en taartjes bakken, hebben ze een eigen bakkerij. Maar twee jaar geleden verdwenen haar vader en moeder, zodat ze de bakkerij moet runnen met haar zus Danni. Tess is daarbij de monsterjager van de twee. Gewapend met cupcakes, taarten en koekjes gaat ze sokkensnaaiers, vampiervleermuizen of kleerkastkruipers te lijf. De laatste tijd heeft ze het alleen wel heel erg druk… wat kan er aan de hand zijn?

Meneer Harris

Alles lijkt te maken te hebben met een cycloop, een groot en groen monster met één oog. Hij noemt zichzelf meneer Harris, kleed zich in een grote, geruite jas en heeft een gek brilletje op. Door zijn speciale krachten loopt hij bijna onopgemerkt door de stad, maar zijn geur verraad hem als geen ander. Deze enge cycloop is dol op donuts en is iets heel gevaarlijks van plan. Maar hij blijkt niet alleen te zijn. Tess en Danni duiken in een lange familieruzie tussen meneer Harris en zijn opa, ontdekken dat ze nog een monsterjagende oom hebben en moeten ondertussen ook zorgen voor genoeg monsterdonuts, om meneer Harris in toom te houden…

Vraagje: zou de naam meneer Harris iets te maken hebben met het woord ‘herris’, herrie?


Ga direct naar Monsterdonuts op BOL.com.

Recensie over Monsterdonuts

Laten we met de deur in huis vallen: het idee dat je monsters kunt verslaan met zoetigheden is ronduit briljant. Zoiets lekkers combineren met zoiets engs, dat verzin je niet! Het boek is onderhoudend geschreven en heeft regelmatig leuke sprongetjes, waarbij het verhaal telkens weer een nieuwe kant op gaan. Het gekibbel tussen Tess en meneer Harris duurt soms een tikje lang, maar de drammerige meneer Harris is wel grappig op zijn eigen manier. Monsters om lekker bij te griezelen, details waar je nekharen van overeind gaan staan en lekkere cupcakes om alles mee te sussen.

Score: 8


Informatie

Titel: Monsterdonuts
Auteur:
Illustrator: Sarah Horne
Uitgever: Uitgeverij Condor
Aantal pagina’s: 244
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789493189652
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.