logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn, John Kelly

Veel ouders lopen met een grote bocht om alles wat griezelig zou kunnen zijn. Tenminste… voor hun kinderen dan. Je zou ze maar eens slapeloze nachten bezorgen! Toch vinden kinderen het vaak wel leuk om lekker te griezelen en gruwelen. Er komen ook steeds meer kinderboeken die juist voor die doelgroep bedoeld zijn. Zo beleefden we onlangs het derde avontuur van de nieuwe monsterdokter!

Wondermiddel

Iedereen is wel eens ziek… maar niemand vind dat natuurlijk prettig. Voor dokters is het altijd de vraag hoe je de patiënten zo goed mogelijk kunt helpen. Sommige klachten passen namelijk bij meer ziektes, waarbij iedere ziekte op een andere manier behandeld moet worden. Wat zou het fijn zijn als er één medicijn was dat alles kon genezen! In Monsterdokter 3: Het magische slijmmedicijn lijkt dat in ieder geval voor monsters het geval te zijn. Dat ontdekt wanneer de menselijke doktersassistent op de praktijk van de monsterdokter komt en zij net een flinke hoeveelheid Miracol heeft ingekocht, een monstermedicijn dat werkelijk álle ziektes kan verhelpen.

Te mooi om waar te zijn

Natuurlijk kan dat niet waar zijn. Miracol verhelpt dan wel alle vervelende problemen, maar zorgt ook voor een heel aantal nieuwe. Het medicijn heeft nogal vreemde bijwerkingen… waar de patiënten van de monsterdokter achterkomen zodra ze het hebben gebruikt. Jammer genoeg is Dokter Diagnosa, van wie ze Miracol hebben gekocht, nergens meer te bekennen. Samen met Constance de Ambulance en de chaotische Tim-Tim gaan de monsterdokter en Appie op onderzoek uit.


Ga direct naar Monsterdokter 3: Het magische sliljmmedicijn op BOL.com.

Recensie over Monsterdokter 3: Het magische sliljmmedicijn

Hoewel het nieuwe en verrassende van de Monsterdokter is, is het John Kelly zeker gelukt om een spannend en avontuurlijk boek te schrijven (en te tekenen, de illustaties zijn een belangrijk onderdeel van de Monsterdokter-boeken). Het is een fantasierijk en chaotisch verhaal, met veel veel monsterlijke kwalen die zeker tot de verbeelding zullen spreken bij de kinderen. Soms is het verhaal wat kort door de bocht, maar dat doet niets af aan de humor en de vreemde verschijnselen die John heeft bedacht.

Score: 7


Informatie

Titel: Monsterdokter 3: Het magische sliljmmedicijn
Auteur:
Illustrator: John Kelly
Uitgever: Uitgeverij Moon
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789048863105
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.