logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Monster Zoo 5: Op de sneeuwvlakte

De verhalen van Monster Zoo nemen je mee naar een geheime wereld vol monsters en enge wezens. Geen nood: die zitten veilig achter slot en grendel in geheime, verborgen dierentuinen: Monster Zoo’s! Over de hele wereld kun je ze vinden, mits je goed genoeg zoekt natuurlijk. Ook in Nederland vind je zo’n dierentuin, waar Jindra samen met zijn vader zorgt voor de gevangen monsters.

Aanpassen

Nu heeft Jindra het wel even moeilijk. Zijn vader was namelijk (zie Monster Zoo 1) gebeten door een giftige slang, waardoor hij langzaam verstijfde en niets meer kon. Jindra wist op dat moment niets van de monsterlijke dierentuinen en moest helemaal op eigen houtje ontdekken hoe hij voor de monsters kon zorgen. Nu is zijn vader weer op de been en… nou ja… is hij behoorlijk bezorgd om Jindra’s welzijn. Hij kijkt de arme jongen steeds op de vingers, waardoor Jindra zenuwachtig wordt en er van alles misgaat. Gelukkig om Siggy hem tegemoet en neemt hij hem mee naar Oleg, een oude vriend uit Rusland.

IJskoud avontuur

Eenmaal bij Oleg horen ze van een aantal expedities in Groenland die behoorlijk misgaan. Hoewel Oleg het idee heeft om Jindra’s vader mee te nemen op expeditie, steekt Jindra hier een stokje voor: dit is voor hem de mogelijkheid om te laten zien wat hij in huis heeft! Gewapend met nieuwe sneeuwscooters en een fancy nieuw vangnetgeweer dat hij van Siggy heeft gekregen gaan Siggy en Jindra op pad om uit te zoeken waar de expeditieteams zijn gebleven… maar daarmee komen ze ook oog in oog te staan met een gevaarlijk monster!


Ga direct naar Monster Zoo 5: Op de sneeuwvlakte op BOL.com.

Recensie over Monster Zoo 5: Op de sneeuwvlakte

De Monster Zoo-serie is een heerlijke serie voor fans van griezelen, actie en vooral van monsters. Tjerk Noordraven laat je telkens weer nieuwe monsters zien en ontdekken (google ze maar: je kunt er genoeg over vinden!). Klein minpuntje van de rondleidingen in de nieuwe monster zoo’s is dat het telkens weer een beetje op een opsomming lijkt. Het is natuurlijk lastig om de verschillende monsters uit die regio op een andere manier de revue te laten passeren, maar soms wordt het een tikje langdradig. Het avontuur in Groenland, waar Siggy en Jindra op afstuiven, komt dan ook best laat op gang – maar het is zeker de moeite waard. Je kunt je alleen maar indenken waar al die expeditieleden zijn gebleven… de hoofdmissie blijft namelijk onbeantwoord.

Score: 7


Informatie

Titel: Monster Zoo 5: Op de sneeuwvlakte
Auteur:
Illustrator: Jacqueline van Rhijn
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 248
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789048865949
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.