logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Monster Zoo 3: De Lava Zoo, Tjerk Noordraven

In het eerste deel van Monster Zoo maakten we kennis met een geheime wereld, die zich zo onder onze neus bevind. Die van dierentuinen vol monsters, verstopt op een wel heel bijzondere plek… een normale dierentuin! De vader van Jindra was de beheerder van deze geheime dierentuin, maar door een ongeluk ligt die verlamd in het ziekenhuis. En dus moet Jindra voor deze Monster Zoo zorgen. Hij leert niet alleen over zijn eigen monsters, maar ook over het genootschap van Monster Zoos: over de hele wereld zijn deze dierentuinen namelijk te vinden. En is iemand in nood? Dan staan de andere monsterwakers voor ze klaar. Zo wordt Jindra opgeroepen om bij te springen in Mexico, waar de betrokken beheerder spoorloos is verdwenen. Jindra voelt zich dapper genoeg om de missie aan te nemen en trekt naar de Lava Zoo.

Bekijk hier alle boeken over de Monster Zoo.

Samenwerking in het geheim

Er zijn natuurlijk ook problemen. De moeder van Jindra weet bijvoorbeeld niet dat er zoiets bestaat als een Monster Zoo, laat staan dat haar zoon of ex-man beheerder is van zo’n mysterieuze plek. Wanneer zij echter besluiten op vakantie te gaan naar Mexico, is dat een mooie kans voor Jindra om mee te gaan en de Mexicaanse Lava Zoo te helpen. Maar.. hoe blijft hij uit de buurt van zijn moeder en diens nieuwe man?

Problemen op komst

De verdwenen monsterwaker is niet het enige probleem in de Lava Zoo. Het betekent namelijk ook dat de beste dierentuin al een tijdje niet meer is onderhouden… en dat de monsters flinke honger hebben! Zelfs ondanks dat er een dapper meisje is achtergebleven, was ook Zora niet opgewassen tegen het monster dat te vroeg is wakker geworden. Het beest is uitgebroken, waardoor de andere monsters geen eten hebben gekregen. Jindra duikt er met beide benen in, maar zullen ze samen weten de monsters weer in bedwang te krijgen? Gelukkig kan ook Jindra rekenen op steun van zijn bevriende monsterwaker.


Ga direct naar Monster Zoo 3- De Lava Zoo op BOL.com.

Recensie over Monster Zoo 3- De Lava Zoo

Monster Zoo 3: De Lava Zoo is een spannend avontuur dat je meeneemt naar de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse monsterwereld. Dat is een leuke uitbreiding van de monsterwereld, omdat ze daar heel wat monsters hebben waar wij in Nederland nog nooit van gehoord hebben! Die monsters hebben heel bijzondere namen, die je bijna niet uit kunt spreken, en nog vreemdere eigenschappen. Laat je verbazen in dit spannende avontuur, dat een paar coole verrassingen voor je in petto heeft.

Score: 8


Informatie

Titel: Monster Zoo 3- De Lava Zoo
Auteur:
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 264
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789048857111
Prijs: 16.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.