logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Monster Zoo 2: Op Trollenjacht, Tjerk Noordraven

Na het eerste boek van Monster Zoo kon dit tweede deel eigenlijk twee kanten op: het eerste deel was namelijk echt een kennismaking met de monsterwereld, waarbij de verschillende monsters uit de geheimzinnige dierentuin van Jindra’s vader aan je werd voorgesteld. Jindra zelf had zijn handen al vol met het leren kennen van alle beesten. In dit tweede deel begint het avontuur goed op stoom te komen. Hij gaat namelijk op Trollenjacht!

Bekijk hier alle boeken over de Monster Zoo.

Nieuwe dierentuinen

In Monster Zoo 2: Op Trollenjacht ontdekt Jindra dat hun dierentuin niet de enige bijzondere en geheime dierentuin is. Er zijn er nog veel meer! En soms hebben ook die dierentuinen hulp nodig. Zo krijgt Jindra een telefoontje op een bijzondere hologramtelefoon, op het moment dat hij bij zijn vader in het ziekenhuis is. Die is nog altijd aan het genezen van een gevaarlijke slangen-aanval. Aan de andere kant van de lijn ziet hij een meisje, gekleed in een heus vikingenkostuum. Het blijkt Siggy te zijn, van een Noorse Monster Zoo. In haar omgeving zijn trollen gesignaleerd en ze kan wel wat hulp gebruiken om die te vangen. Met knikkende knieën belooft Jindra dat hij zal helpen. Maar eerlijk gezegd heeft hij geen idee hoe. Gelukkig is Siggy meer ervaren in het monsterjagen. Samen gaan ze op pad… maar dat kan eigenlijk niet heel erg goed gaan, met een stuntelende puberjongen op sleeptouw!

Plannen smeden

De twee kinderen zijn natuurlijk niet opgewassen tegen zes enorme trollen, die zich heel anders gedragen dan normaal. Maar: wie niet sterk is, moet slim zijn. En dus smeden de twee een snood plannetje om de trollen in de val te lokken. Daarbij komt Siggy’s kennis over trollen goed van pas. Dankzij die kennis en ervaring komen ze al een heel eind. En leer jij ook weer meer over trollen en bergtrollen, natuurlijk! De coole illustraties laten goed zien wat de twee monsterjagers te wachten staat en hoe het hen vergaat op hun jacht.


Ga direct naar Monster Zoo 2: Op Trollenjacht op BOL.com.

Recensie over Monster Zoo 2: Op Trollenjacht

Jindra maakt heel wat mee in een korte tijd. Eerst wordt zijn vader gebeten door een giftige slang, daarna ontdekt Jindra dat zijn vader beheerder was van een Monster Zoo! Die taak komt nu op zijn schouders te liggen, maar Jindra weet natuurlijk niets van monsters… Dat is al een flinke uitdaging. Als Siggy, een knap meisje uit Noorwegen, hem vraagt om op trollen te jagen, durft Jindra natuurlijk geen nee te zeggen. Samen gaan ze op pad in dit vlotte boek. Het heeft korte hoofdstukken en grote letters, waardoor het ook voor minder ervaren lezers prettig te lezen is. Regelmatig kom je grote zwart-wit illustraties tegen in een aantrekkelijke manga-stijl.

Score: 8


Informatie

Titel: Monster Zoo 2: Op Trollenjacht
Auteur:
Illustrator: Jacqueline van Rhijn
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s: 208
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789048857081
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.