logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Monster Zoo 1: Voedertijd, Tjerk Noordraven

Tjerk Noordraven ken je natuurlijk van de boekenreeks over de Engste Serie Ooit, maar ook van `Het Boek van Wonderlijke Wezens die Echt Bestaan’. Combineer die twee titels en je krijgt een heel nieuwe serie met een unieke uitstraling: Monster Zoo! Daarin maak je in dit boek kennis. En dat het spannend wordt, dat kan ik je vast op een briefje meegeven. Hoe kan het ook anders met reuzeslangen, yeti’s en draken?

Bekijk hier alle boeken over de Monster Zoo.

Verborgen zoo

Het verhaal begint met de dertienjarige Jindra, die tijdens de les in slaap sukkelt en een nachtmerrie heeft. Hij wordt de klas uitgestuurd, maar komt niet ver. Al snel wordt hij namelijk afgevangen door een collega van zijn vader. Die is dierenoppasser bij een dierentuin. Vaak zien ze elkaar niet: vijf jaar geleden zijn zijn ouders uit elkaar gegaan en woont hij bij zijn moeder met haar nieuwe vriend en twee nieuwe kinderen. Maar er blijkt iets ergs te zijn gebeurd met zijn vader. Hij is in de dierentuin gevonden met een enorme slangentand in zijn arm. Hij ligt in het ziekenhuis en vroeg om Jindra. Die snelt er snel naartoe, waar zijn vader hem kort vertelt over de Monster Zoo. Jindra krijgt de sleutel en wat korte instructies mee om daar binnen te geraken. In de Monster Zoo ligt namelijk het tegengif, dat zijn vader heel hard nodig heeft. Hij wordt namelijk langzaam zwart!

Monsterlijk mysterieus

In de normale dierentuin van hun stad bevind zich de Monster Zoo. Vanuit een geheime plek komt een lift naar boven, die Jindra naar de ondergrondse dierentuin brengt. Daar staat hij ineens oog in oog met verschillende monsters, die allemaal gevaarlijke eigenschappen hebben. Reuzeslangen, griffioenen, zeemeerminnen, een Kraken en nog veel meer. Jindra valt in de ene verbazing naar de andere, maar lang tijd heeft hij niet om zich te verwonderen. Hij moet het tegengif vinden en terug naar zijn vader, voor het te laat is! Gelukkig krijgt hij hulp van de centaur Silas, die ook in de Zoo woont. Nadat die eerste missie is gelukt, krijgt Jindra echter een zware taak op zijn schouders. Hij wordt de nieuwe beheerder van deze Monster Zoo!

Voedertijd

Al snel moet de jonge puber aan het werk. De monsters zijn namelijk al best knorrig omdat ze nog geen eten hebben gehad. Het is voedertijd! Zonder al te veel tijd om zich voor te bereiden werpt hij zich op zijn taak om alle dieren te voorzien van een hapje. Daarbij krijg jij als lezer een mooie kennismaking met deze wonderlijke dieren en leer je waar ze leven, wat ze eten en waarom ze zo gevaarlijk zijn. Ieder monster heeft namelijk wel iets unieks. Alsof hij nog niet genoeg hooi op zijn vork heeft gekregen, proberen drie weerwolven ook nog eens hun oom uit de Zoo te bevrijden. Hoe kan onze jonge held het nu opnemen tegen drie volwassen weerwolven? Met de juiste middelen en wat sluwheid komt hij een heel eind. Daarbij blijkt dat zijn vader hem al lang heeft voorbereid op deze taak…

Ga direct naar Monster Zoo 1 – Voedertijd op BOL.com.


Recensie over Monster Zoo 1: Voedertijd

CooleSuggesties topper

Monsters te kust en te keur. In dit boek worden ze op een heel leuke manier aan je voorgesteld, door een jongen die er eigenlijk ook nog maar weinig van afweet. De tekenstijl van de grote illustraties spreekt me erg aan: een tikje manga, maar niet helemaal. De monsters zien er stuk voor stuk gevaarlijk uit, zodat Jindra alvast zijn eerste avontuur met veel succes kan beleven. En wat blijkt? Hij blijkt in de wieg gelegd voor zijn taak als monsterverzorger! Nou ja … zijn eerste dag is hij in ieder geval goed doorgekomen. Ondertussen kijken wij reikhalzend uit naar het tweede deel, want als boeken ons voer zijn, zijn wij toe aan een volgend hapje!

Score: 9


Informatie

Monster Zoo 1 – Voedertijd,
Illustrator: Jacqueline Rhijn
Uitgever: Moon uitgevers, 208 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789048857050. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.