logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Monopoly wisselt pionnen


tussenstand_week_1 Monopoly

Vanaf 6 februari zegt HASBRO voorgoed vaarwel tegen een pion uit het KLASSIEKE MONOPOLY SPEL. Via een wereldwijde online stemming vraagt Monopoly de fans om te beslissen: Welke pion gaat “Naar de gevangenis” en welke nieuwe pion mag door naar “Start”?

Steun jouw favoriete pion door te stemmen op:  https://apps.facebook.com/saveyourtoken/

Tussenstand
Op dit moment verkeren de Kruiwagen en het Strijkijzer in de gevarenzone.
Zeker weten dat jouw favoriet blijft? Start een eigen “save your token” campagne door op Facebook en Twitter foto’s te delen met je vrienden of het gebruiken van de hashtag #tokenvote.

Als de stemming is afgelopen, zal het Monopoly spel van Hasbro voor altijd veranderen. De pion die de minste stemmen heeft gekregen wordt verwijderd uit het spel en wordt vervangen door een geheel nieuwe pion die is gekozen door fans van Monopoly. Via Facebook kunnen fans namelijk stemmen op een nieuwe pion, die zij graag aan het spel willen toevoegen zoals: een diamanten ring, gitaar, speelgoed robot, kat of helikopter.

Monopoly & de pionnen
Het Monopoly spel zoals wij dit kennen, is uitgevonden door Charles Darrow. Zijn jonge nichtje stelde voor om de metalen bedels van bedelarmbanden te gebruiken als pionnen in het spel. Parker Brothers vond dit een goed idee en gebruikte dit om echte pionnen van te maken en voegde deze toe aan het spel dat in 1935 door hen op de markt werd gebracht.
Het Strijkijzer, Sportwagen, Vingerhoed, Laars en het Zeeslagschip behoorden tot het oorspronkelijke Monopoly spel uit 1935. De Schotse Terriër en Kruiwagen werden pas in 1950 toegevoegd. Deze acht pionnen vormen samen de pionnencollectie van het klassieke Monopolyspel.

Monopoly Limited edition
Ter gelegenheid van de Monopoly Save Your Token-campagne, zal Hasbro een speciale Limited edition van het klassieke Monopoly spel op de markt brengen, met daarin alle acht klassieke pionnen en de vijf mogelijke nieuwe pionnen in goudkleurige uitvoering. Deze speciale uitgave ligt medio maart 2013 in de winkels en is in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.