logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Monopoly lanceert verkiezingen voor nieuwe Algemeen Fonds-kaarten

U hebt de tweede prijs in een schoonheidswedstrijd gewonnen en ontvangt M10. Wie kent deze Algemeen Fonds-kaart uit Monopoly niet? Maar zeg eens eerlijk, zijn schoonheidswedstrijden echt nog van deze tijd? Hasbro vindt van niet en geeft alle Algemeen Fonds-kaarten na 85 jaar een opfrisser. Speciaal daarvoor lanceert het speelgoed- en entertainmentbedrijf de eerste officiële Monopoly-verkiezingen. Iedereen kan tussen 19 maart en 9 april 2021 stemmen op zijn of haar favoriete nieuwe Algemeen Fonds-kaarten.

Toe aan een update

Met onderwerpen als schoonheidswedstrijden, doktersrekeningen en lijfrentes valt niet te ontkennen dat de Algemeen Fonds-kaarten toe zijn aan een update. En als je het turbulente 2020 daarbij optelt, is al helemaal te stellen dat het tijd wordt dat de zestien kaarten de moderne samenleving beter afspiegelen. Hasbro vraagt Monopoly-fans dan ook om na te denken over wat er echt toe doet in hun leven. Zij kunnen vervolgens het vernieuwde bordspel hierop laten aansluiten door te stemmen op nieuwe kaarten als ‘Je helpt je buurvrouw met haar boodschappen’, ‘Je organiseert een buurtfeestje’ en ‘Je bent vrijwillig huiswerkbegeleider’.

“De wereld is behoorlijk veranderd sinds Monopoly 85 jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd. We vonden 2021 het perfecte moment om fans de kans te geven om de wereld te laten zien wat er in het echte leven toe doet door te stemmen op nieuwe, moderne Algemeen Fonds-kaarten. Ook wilden we de trotse bewoners van de Monopoly-straten actief betrekken bij deze verkiezing. Hun stem mag uiteraard niet ontbreken. We zijn ontzettend benieuwd naar de resultaten!”

Marijn ter Hofsté, Brand Manager van Hasbro Gaming

Leuk detail

De bewoners van de bekende Monopoly-straten in Nederland, zoals de Barteljorisstraat in Haarlem, Kalverstraat in Amsterdam en A-Kerkhof in Groningen, ontvingen van Monopoly een speciale rode envelop. Daarin vonden zij een officiële Monopoly-stempas, een campagneposter en een persoonlijke oproep van Monopoly om hun stem uit te brengen in de Monopoly-verkiezingen. In de oproep wordt de bewoners gevraagd om te kiezen: stemmen óf betalen voor reparatiekosten aan hun Monopoly-straat. Maar, persoonlijke uitnodiging of niet, iedereen in Nederland heeft de kans om mee te doen aan de Monopoly-verkiezingen.

Stemmen op de Algemen Fonds-kaarten

Het nieuwe Monopoly-bordspel, mét de moderne Algemeen Fonds-kaarten, is vanaf het najaar van 2021 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 29,99 euro. Stemmen op de nieuwe Algemeen Fonds-kaarten kan tussen 19 maart en 9 april 2021 via www.monopolyverkiezingen.nl.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.