logo-liggend-wit-donkerblauw

Winactie + review met Monkey Mind

We hebben allemaal een aapje in ons hoofd. Dat klinkt een beetje raar, maar iedereen heeft dit: een aapje dat ervoor zogrt dat je aandacht alle kanten op schiet. Je kent het wel. En dan bedoel ik niet alleen de afleiding door je smartphone, maar een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je toch even moet kijken of je nieuwe berichtjes hebt gekregen, dat je nog een boodschap moet doen, een cadeautje moet kopen of dat je iemand toch wel heel erg stom vindt. Daardoor kunnen je emoties vaak de overhand krijgen.

Tem je monkey mind

Zeker jongere kinderen laten zich vaak door die emoties leiden. Tijdens het gamen is een andere speler beter, terwijl jij dacht dat je eigenlijk best wel heel goed was. Iemand heeft een coolere smartphone, of gavere schoenen. Mensen maken een flauw grapje over je trui… allemaal zaken waar jij je flink over kunt opwinden, die op dat moment je leven kunnen bepalen. Daardoor kun je zelfs ontploffen en dingen roepen die je helemaal niet wil roepen. Het goede nieuws is dat je die monkey mind kunt temmen voor meer rust, focus en aanwezigheid in het hier en nu.

Oefeningen voor rust

De kartonnen box Monkey Mind bestaat uit twee delen: het belangrijkste deel zijn wel de 50 kaarten in de box. Daarop staan oefeningen en technieken die je helpen om meer rust te gehouden in bepaalde situaties. De gebruikte techniek is daarbij een praktische vorm van mindfulness, die je worden aangeboden in concrete oefeningen. Door aan de slag te gaan met de opdrachten op de kaarten leren kinderen hoe ze de baas kunnen zijn over hun monkey mind, in plaats van andersom. Kom bijvoorbeeld uit je cocon als een moedige vlinder, laat je kleuren zien als een trotse pauw of gebruik je kracht als een reusachtige olifant. De kaarten worden niet in een bepaalde volgorde uitgevoerd. Kies er simpelweg eentje waar je mee aan de slag wilt, die op dat moment goed voelt. Of werk ze stuk voor stuk door, als een ‘kaart van de dag’. In het tweede deel van de box, een korte handleiding, vind je verschillende tips om met de kaarten aan de slag te gaan. Anders dan bij Little Yoga, krijg je hier geen heel concrete stappen aangereikt, maar eerder handvatten om als ouder/verzorger met je kind aan de slag te gaan.


Recensie over Monkey Mind

Monkey Mind is een mooi uitgevoerde kaartenset, waarmee je samen met je kind (of – als je kind wat ouder is – zelfstandig) mee aan de slag kunt. De kaarten zijn netjes afgewerkt en zien er vrolijk en rustgevend uit. De koppeling met dieren wordt vaak gemaakt, maar dat is wel duidelijk uit de titel Monkey Mind. Op de kaarten vind je eenvoudige mindfulness-oefeningen, die deels gebaseerd zijn op yoga-technieken. Door verschillende kaarten te gebruiken is het de bedoeling dat kinderen zichzelf de basistechnieken eigen maken en kunnen gebruiken op momenten dat het belangrijk is. Een leuke en fijne manier om kinderen bewust te laten worden van hun emoties.

Score: 8


Ga direct naar Monkey Mind op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: