logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Money makes the world go round – op zoek naar de coolste portemonnees


Ik koop meestal pas een nieuwe portemonnee als hij écht heel onhandig blijkt te zijn of als hij van ellende uit elkaar valt en al het kleingeld over de grond valt als ik hem tevoorschijn haal. Herkenbaar? Eigenlijk wel raar, want gebruiken ‘m dagelijks, maar staan vaak niet stil bij de manier waarop we het bij ons hebben. Of kijk jij wel regelmatig kritisch naar het uiterlijk of het gebruiksgemak van je portemonnee? Een gemiste kans – een coole look zit hem vaak in de kleinste details. We gaan op Bagageonline.nl eens op zoek naar coole portemonnees.

secrid-mini-wallet-portemonnee-vintage-brown-31[1]Compacte bescherming

Secrid is een portemonnee met iets extra’s. Dankzij de Secrid cardprotector als basis, zorgt de Miniwallet voor een bescherming van je gegevens. Dankzij de stevige aluminium behuizing kunnen je pasjes bijvoorbeeld niet buigen of breken, zodat je hem gewoon in je broekzak kunt bewaren. Maar ze worden tevens beschermd tegen het ongewenst uit lezen van RFID-gegevens, zoals die bijvoorbeeld zijn opgeslagen op je OV-chipkaart, ID-kaart en pasjes waarmee je contactloos kunt betalen. In de Secrid Miniwallet kun je 6 normale pasjes meenemen, of 4 kaarten met verdikte letters. Naast de cardprotector kun je bovendien nog wat extra klantenpasjes meenemen, of bijvoorbeeld je visitekaartjes, bonnetjes of papiergeld. Dankzij het unieke ontwerp schuiven de kaarten trapsgewijs naar buiten voor een eenvoudige selectie. De Secrid Miniwallet wordt geleverd in een mooie verpakking en daardoor ook zeer geschikt als uniek cadeau. 

Exentri walletExcentrieke bescherming

Aangezien we steeds meer gebruikmaken van pasjes met een RFID-chip, is de bescherming van die gegevens een hot item. De Exentri Wallet biedt ook bescherming van deze gegevens en verpakt dit in een eigenwijze vorm. Daarmee doet het merk zijn naam echt eer aan! In plaats van aluminium gebruikt de Exentri echter een beschermend nylon onder het leer, waardoor hij iets soepeler is. De openingen aan elke kant van de portemonnee geven je direct toegang tot de pasjes. Aan de buitenzijden kun je gemakkelijk met één beweging je creditcard tevoorschijn halen. Verder bevat de portemonnee vakken voor maximaal 3 pasjes per compartiment, een apart vak voor notities en bonnetjes en een klein steekvakje voor tickets. De Exentri wallet wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking en daardoor ook geschikt als cadeau.

xl_set-1_giftbox-billfold-rfid-zwart-2-1163[1]Klassieke bescherming

Dat je ook in een wat klassieker model portemonnee goed beschermd voor de dag kan komen, bewijst Castelijn & Beerens. Zij maakten een klassieke leren portemonnee (waar je zeker mee voor de dag kan komen) maar voorzien ‘m wel van een beschermende folie. Zo kunnen je pasjes niet worden uitgelezen op afstand – wel zo handig! Deze portemonnee is gemaakt van soepel Italiaans leer en biedt plaats voor 7 pasjes, briefgeld en beschikt ook over een compartiment voor kleingeld, dat je met een drukknop kunt sluiten.

eastpak-crew-wallet-black-denim_bagageonline[1]Snel en soepel

Soms hoef je niet die ultieme bescherming tegen RFID. Ikzelf vind het eigenlijk wel praktisch om in de bus en de trein gewoon mijn portemonnee te pakken en ‘m tegen de scanner te houden. En het is natuurlijk altijd mogelijk om twee portemonnees op zak te hebben! Eentje met je OV-kaart, en eentje met bijvoorbeeld je bankpas, creditcard en pasje voor je bedrijf. Deze Eastpak Crew nylon portemonnee is natuurlijk een klassiekertje. Een goedkope portemonnee, die veelzijdig is én nagenoeg onverslijtbaar. De Eastpak crew is een portemonnee met drie horizontale kaarthouders met velcrosluiting, vak met rits op het middelste compartiment, meerdere compartimenten binnenin, en een ring om aan een sleutelketting te bevestigen. Aan de buitenzijde van de portemonnee bevind zich nog een extra ritsvak voor kleingeld. Handig om binnen handbereik te houden!

Klik hier voor meer coole portemonnees!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.