logo-liggend-wit-donkerblauw

Wat moet je weten over een recruitment bureau?

In de meeste gevallen kan een recruitment bureau veel doen voor een organisatie. Hierbij valt een recruitment vaak niet binnen de bedrijfsprocessen waarin geld verdiend wordt, maar het is wel een belangrijk onderdeel. Maar waarom is het belangrijk? En wat moet je weten over een recruitment bureau? Hieronder lees je daar meer over!

Waarom is een recruitment belangrijk?

Binnen een organisatie heb je personeel werken. Bij de ene organisatie heb je meer personeel dan bij de andere. Eens in de zoveel tijd heeft een organisatie nieuw of extra personeel nodig. Hierbij wil je wel personeel die het juiste resultaat behaald. Hierbij is het van groot belang dat mensen met talent binnenkomen en daarnaast opgeleid en behouden kunnen worden. 

Wat doen recruitment bureaus?

Een recruitment bureau is dus bezig met het werven van verschillende talenten. Niet is dit de enige functie die ze hebben, want ze zoeken daadwerkelijk mensen die niet alleen goed passen binnen een bepaalde functie, maar ook bij een bedrijf. Hierbij kan het zo zijn dat ze iemand vinden die bijvoorbeeld perfect past binnen Agri jobs. In grote organisaties zie je recruiters aangenomen worden. Deze richten zich op de eerder genoemde werkzaamheden, maar bij de kleinere organisaties wordt dit erg lastig.

Welke type recruitment bureaus zijn er?

Er zijn verschillende type recruitment bureaus. Hierbij doen ze dus ook niet allemaal hetzelfde. Ieder bureau doet het op zijn eigen manier. Zo heb je Werving en selectie. Hierbij zoekt het bureau naar passende talenten voor de verschillende vacatures. Daarna doen ze een screening, waarbij er een interview vanuit de organisatie zelf wordt uitgevoerd. 

Ook heb je detacheringsbureau. Deze zorgen ervoor dat bepaalde tijdelijke functies opgevangen worden door mensen die vakkundig zijn. De bedoeling is dan wel dat deze mensen voor langere projecten willen werken. Hierbij kun je denken aan 6 tot 12 maanden. Door middel van deze manier hoef je als organisatie geen extra werknemer aan te nemen en heb je echt maar een tijdelijk contact. 

Dan heb je nog de uitzendbureaus. Wanneer je het hebt over een uitzendbureau wordt het vaak vergeleken met een detacheringsbureau. Hierin zitten toch zeker wel wat verschillen. Een uitzendbureau werkt ook met korte projecten. Maar in tegenstelling tot een detacheringsbureau, hoeven de nieuwe werknemers geen tot weinig werkervaring te hebben. Hierbij werken ze aan verschillende kleinere projecten en worden ze uitbetaald voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Wanneer er dus niet gewerkt wordt, heb je dus ook geen loon. 

Wat zijn nu de voordelen?

Wat is nu eigenlijk het voordeel van een recruitment? Wanneer je een recruitment inschakelt kun je voordelen hebben, omdat je als organisatie veel kennis en ervaring naar binnen haalt. Ook hoef je hier geen tijd meer aan kwijt te zijn, omdat een recruitment de werkzaamheden uitvoert. Daarnaast hebben ze in de meeste gevallen ook een groot netwerk, dus vind je snel een goede professional. En als laatste kan je als organisatie je volledig richten op belangrijke werkprocessen. Hiermee voorkom je dat je daarin mogelijk gaat achterlopen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.