logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Moederdag suggestie: verras met chocolade


De tweede zondag van mei is het weer zo ver: moederdag! De dag dat alle moeders in het zonnetje gezet mogen worden. En laten we eerlijk zijn: dat is volkomen terecht. Al die tijd en energie die de moeders in hun gezin hebben stoken… daar mag wel een keer iets tegenover staan. Maar hoe goed kinderen ook zijn in het verwennen van hun moeder (nou ja – in ieder geval die ene dag) is het ook altijd leuk om een cadeautje te krijgen. Maar wat geef je jouw moeder cadeau? Verras je moeder met chocolade!

Out of the box

Natuurlijk is het niet zo netjes om zomaar chocolade in te pakken in een cadeaupapiertje en dat te overhandigen. Het is juist leuk om het cadeau zo fraai mogelijk in te pakken en aan te kleden! Wil je met moederdag chocolade geven? Kijk dan ook eens naar bijzondere bonbons, zoals deze kleurrijke exemplaren. Ze zijn gevuld met heel uiteenlopende vullingen, die stuk voor stuk een krachtige en unieke smaak hebben. Een heel welkome afwisseling uit de klassieke bonbons, die je kent uit de supermarkt of de gemiddelde chocolaterie. Of ga jij liever voor een ambachtelijk gedecoreerd chocoladehart, voorzien van een pakkende tekst? Als kers op de chocolade kun je een persoonlijke boodschap laten afdrukken op de verpakking, zodat jouw chocoladecadeau echt inslaat als een bonbon.

Maak je moederdag cadeau fraaier

Wil je jouw moederdagcadeau nog specialer maken? Zorg dan voor een fraaie presentatie van je cadeau. Dit zijn onze inpaktips voor mannen om je cadeau perfect in te pakken.

  • Zorg dat het inpakpapier niet te groot is. Dat ziet er zo slordig uit! Knip het papier netjes op maat voor het perfecte resultaat.
  • Vouw iedere papierrand of kniplijn om die je ziet. 
  • Maak scherpe vouwen. Niet té scherp (dan gaat het papier bobbelen), maar ook zeker niet de mild.
  • Let op de details: zorg dat de grote rand, dwars over je cadeau, mooi is afgewerkt. Vouw hem om… en zorg dat hij of perfect in het midden zit, of bijvoorbeeld op ⅓ van de verpakking.
  • Verfraai je cadeau. Vouw de grote rand een paar keer om, zodat je een soort muizentrap hebt. Of, als je tweezijdig cadeaupapier hebt, vouw hem niet naar binnen maar juist twee keer naar buiten om, zodat je die binnenkant ziet.
  • Gebruik plakband met mate!
  • Combineer deze tips en maak van de normale ‘onderkant’ juist de bovenkant door de hoeken de andere kant op de vouwen. Zo maak je van de grote naad op de verpakking de bovenkant. Gebruik die ruimte om bijvoorbeeld een kaart in het cadeau te steken, of wat kleine (afgedroogde) bloemen.
  • Zin in glitters? Verpak je cadeautje zoals hierboven. Pak cellofaanpapier en decoraties: glitterhartjes, glitter, confetti, uitgestanste figuurtjes… wat dan ook. Strooi dat op het cellofaan en leg je cadeau erop. Verpak het cadeau nu nog eens, in het cellofaan. Succes gegarandeerd. Let wel op waar je het cadeau geeft… het kan nogal rommelig worden 😉

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.