logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

In stijl de winter door: modetrends voor mannen in 20/21

De herfst en winter zijn altijd koude, kille periodes. Persoonlijk houd ik wel van een knerpende kou, zo lang het maar droog is. De korte dagen kunnen me als slechtziende wel gestolen worden (de wereld wordt ineens een stuk kleiner), hoewel de lange avonden ook zo zijn charme hebben met kaarsjes en fijne verlichting binnen. Nu we minder bij mensen op visite gaan, zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Sommigen storten zich helemaal op puzzelen of gamen, bakken of planten kweken. Er zijn ook veel mensen die naar buiten trekken, voor lange wandelingen en menselijk contact – wandelen is namelijk een fijne manier om toch even mensen te zien en te ontmoeten, een kort praatje te maken en contacten te onderhouden. De vraag is: hoe kleed je je warm en stijlvol?

Jassentrends winter 20/21

Natuurlijk is een warme jas heel belangrijk. Daarbij zijn de pufferjacks nog altijd trending, hoewel de banen van deze jassen smaller zijn geworden dan voorgaande jaren. Op zich zijn deze jassen lekker warm, maar door het gekozen materiaal maken ze vrij veel geluid, wat mij persoonlijk best stoort. Ik ga dan liever voor een parka of een mantel: deze jassen zijn langer en vaak gemaakt van een wat grover materiaal, wat minder geluid maakt. Bovendien vind ik een langere jas prettiger om in te wandelen, aangezien de gure wind minder kans krijgt om onder je trui te waaien. Een mantel is stijlvoller (en kan makkelijk vlotter gemaakt worden als je er een casual hoodie onder draagt) maar heeft bijvoorbeeld minder zakken dan een parka… en is vaak niet waterdicht afgewerkt. Een parka is misschien niet altijd even vlot en trendy, maar wel praktisch. Een waterafstotende of zelfs waterdichte afwerking maakt je klaar voor ieder weertype. Bovendien bevat een parka veel meer zakken dan een mantel. Ga bij parka’s voor een licht getailleerd model, dat kleed in ieder geval wat meer af en beschermt je ook beter tegen de koude. De trendkleuren voor een winterjas heren zijn overigens vrij sober. Naast zwart en grijs zijn aardetinten en secundaire kleuren trending.

Onder de hoodie

Ik ben blij met de trend dat de hoodie heren heeft bereikt. Voorheen waren hoodies vooral voorbestemd voor een wat jonger publiek, wat zou betekenen dat ik ze niet meer zou mogen dragen. Lekker warm en comfy, ik houd er van! Met handige zakken waar je van alles en nog wat in kunt bewaren… of je handen even kunt opwarmen als je net een wandeling hebt gemaakt. Ook hier zijn de trendkleuren vrij ingetogen, hoewel je af en toe een uitschieter hebt naar felrood of -geel. Heb je geen zin in een wijd model? Veel merken gaan voor een iets strakkere pasvorm. Bovendien kun je ook een aantal gave mengvormen vinden tussen een hoodie en een vest, wat je wat flexibeler maakt in je kledingstijl. Een slim fit model kleed natuurlijk heel mooi af en ziet er niet alleen vlot, maar ook gekleed uit. Met een hoodie onder een mantel maak je de jas ook een stukje vlotter. Heb je een jas zonder muts? Zet dan je muts op en doe dan je jas aan, zodat deze netjes over de jas valt en niet als een bochel op je schouders rust.

Horlogetrends winter 20/21

Kleding zit hem ook in de details. Als je strak in het pak gaat, maar je hebt een goedkoop horloge, dan doet dat direct afbreuk aan je stijl en imago. Zorg dat je dus in de puntjes verzorgd bent en dat je altijd goed voor de dag komt. Daar hoort ook zeker een horloge bij. De stijl van je horloge kan alle kanten op, van een robuust horloge met een (net uitziend) siliconen bandje tot een chique horloge met een leren of metalen schakelband. Ook het uurwerk zelf maakt niet zo veel uit, of je nu gaat voor een analoog uurwerk of een digitaal. Zelfs smartwatches gaan tegenwoordig schuil in een fancy behuizing, waardoor ze niet van een standaard horloge te onderscheiden zijn. Bovendien kun je met zo’n smartwatch meestal zelf bepalen hoe de wijzerplaat er uit komt te zien, zodat je deze makkelijk aan het moment of zelfs je outfit kunt aanpassen. De horloge heren trend voor de winter 20/21 draait dit jaar om stijl en uitstraling. Een horloge mag gezien worden. De stijlen waar je voor kunt gaan zijn klassiekere kleuren (goudkleurig is trending dit jaar) en retro uitvoeringen met robuuste modellen en stoer leer. Natuurlijk kun je ook niet mis net een neutraler zwart of metalen uitvoering, maar dan wel in een retro of wat klassiekere uitvoering.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.