logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Modetrends op het gebied van herensokken in 2018


Sokken, en dan vooral bij heren, lijken een ondergeschoven kindje als gaat om mode. Maar vergis je niet, buiten het feit dat sokken in het praktische opzicht onmisbaar zijn, kun je met mooie sokken ook een duidelijk statement maken. Ze maken je outfit helemaal af.

Trends in 2018 als het gaat om herensokken

Als het gaat om het signaleren van trends op het gebied van herensokken dan is het belangrijk dat er onderscheid gemaakt wordt tussen zakelijke sokken en sokken die casual gedragen kunnen worden.

Zakelijke sokken zijn niet echt vatbaar voor trends.  Zo is en blijft het van belang dat de sokken die je draagt neutraal zijn en lang genoeg om zichtbaar te zijn in nette schoenen. Probeer de kleur van je sokken aan te passen aan de rest van je outfit.  Hou het rustig, 1 kleur is meer dan genoeg. Ruitjes blijven altijd een optie.

Als het gaat om sokken die je in je vrije tijd draagt of bij een casual outfit, dan heb je wat meer vrijheid. Met warm weer, kun je bijvoorbeeld sneaker sokken dragen onder je korte broek. Helemaal hip zijn sokken met aparte prints en felle kleuren. Het kan haast niet gek genoeg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Happy Socks die immens populair zijn. Er hoeft helemaal niets te matchen, je kunt hiermee helemaal uit je dak gaan.  Wij verwachten ook niet dat deze trend gauw weer over zal waaien. Er is echt niets dat je kunt bedenken dat niet op deze vrolijke sokken staat. Van fruit tot Disney figuren en alles daar tussen in.

Conclusies over de belangrijkste sokkentrends

Samenvattend kunnen we wel stellen dat sokken voor zakelijk gebruik waarschijnlijk nooit zullen veranderen. Hou het netjes, hou het rustig en zorg dat je sokken voldoende lang zijn. Niemand wil tegen blote benen aankijken als jij gaat zitten.  Ben je niet aan het werk, of ga je sowieso voor lekker casual, leef je dan helemaal uit. In 2018 kan dan namelijk alles.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.