logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Laat geen feestje ongevierd met deze drie verrassende mocktailrecepten

De lente is aan, en de zomer in aantocht. Als dan ook de zon zich laat zien, is het eind van iedere werkdag reden voor een feestje. Voor wie geen moment ongevierd wil laten, en op zoek is naar een alternatief voor drankjes met alcohol, heeft Gordon’s een alcoholvrije variant waarmee je niet hoeft in te leveren op smaak en ervaring. Mixologist en barman Andrei Talapanescu, ook wel bekend als Mr. Sipps, heeft zijn creatieve brein aan het werk gezet met als resultaat drie recepten voor zomerse en kleurrijke alcoholvrije cocktails. Hier lees je hoe je zijn mixes gemakkelijk zelf thuis maakt. Klinken op een doordeweekse avond, shall we…?

Gin is hot en happening

Toch kiezen steeds meer van ons voor een avondje alcoholvrij. De nieuwe Gordon’s 0.0 % is door zijn authentieke smaak van jeneverbes bijna niet van de originele Gordon’s London Dry Gin te onderscheiden. Een perfect alternatief dus voor gin-liefhebbers die op zoek zijn naar een alcoholvrije keuze.

Mixologist Andrei Talapanescu, bekend onder de naam Mr. Sipps, ontwikkelde drie mocktails met de 0.0-variant. Met deze maak je in een handomdraai indruk op je gasten, of jezelf. Proost!

West Side Royal

Een feestelijk drankje met verfrissende smaken in een majestueuze champagnecoupe. Het schuimlaagje maakt het helemaal af.

  • 50 ml Gordon’s 0.0 %
  • 25 ml citroensap
  • 20 ml suikersiroop
  • 6 blaadjes munt
  • 5 druppels schuimmiddel (of 20 ml eiwit)
  • 50 ml bruiswater met komkommer-muntsmaak (zoals SPA Touch Mint)
  • Limoenschilletjes of schijfje komkommer

Bereiding:
Doe alle ingrediënten, op de frisdrank na, in een cocktailshaker. Voeg ijsblokjes toe en shake 10 tot 15 seconden. Schenk uit door een zeefje in een coupe of martiniglas en serveer met een limoenschilletje of schijfje komkommer.

Blueberry Collins

Deze intens blauwe mocktail heeft verrassend zachte noten van perzik en jasmijn en is gemakkelijk te bereiden voor een grote groep. Serveer in hoge glazen met een takje munt voor een mooi kleurcontrast.

  • 50 ml Gordon’s 0.0 %
  • 15 ml bosbes en jasmijnsiroop
  • 25 ml limoensap
  • 80 ml London Essence perzik- en jasmijnfrisdrank
  • Takje munt

Bereiding:
Mix alle ingrediënten, op de munt en de helft van de frisdrank na. Voeg ijsblokjes toe, giet er het laatste deel frisdrank overheen en serveer met een takje munt.

Blush 75

Bitterzoet en blozend als de zonsondergang. Serveer in je hoogste flûte met een takje rode bessen voor extra visuele impact. Het oog wil ook wat.

  • 40 ml Gordon’s 0.0 %
  • 20 ml Cranberrysap
  • 20 ml Osmanthus-thee en kokoswater-siroop
  • 80 ml Sprankelende rosé (alcoholvrije)
  • Takje rode bessen

Bereiding:
Voeg de eerste drie ingrediënten toe aan een cocktailshaker, vul met ijsblokjes en schud 10 tot 15 seconden. Zeef en schenk uit in een hoog champagneglas. Giet de alcoholvrije rosé eroverheen en serveer met het takje rode bessen.

Gordon’s 0.0 % is verkrijgbaar in een fles van 70 cl voor een adviesprijs van € 14,99 euro en is te vinden bij Gall&Gall.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.