logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Missing Link


Missing Link dvd

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is een echte Britse avonturier, zoals de grote Charles Darwin ooit was. Hij wil dolgraag horen bij een club van echte avonturiers, echte ontdekkingsreizigers, maar die willen niets weten van deze vreemde snuiter. Sterker nog: ze kleineren hem waar hij zelf bij staat. En dat terwijl hij stiekem best veel ontdekkingen heeft gedaan (hoewel hij nergens een goed bewijs van heeft gekregen).

Nieuwe ontdekking: de missing link

Sir Lionel Frost is dan ook stomverbaasd wanneer hij een brief krijgt, waarin gesproken wordt over de beroemde en beruchte Sasquatch, ook wel bekend als Bigfoot. Hij volgt de aanwijzingen en struint in een vijandig dorpje de Amerikaanse bossen in, zoekend naar de ontbrekende schakel tussen aap en mens. Deze mensaap blijkt echter helemaal niet zo onderontwikkeld als hij had gedacht. Hij spreekt met een Brits accent, kan lezen en schrijven… maar neemt alles wel heel letterlijk. Hij krijgt de voorzichtige naam Link mee, van Missing Link. Link is echter verdrietig. Hij is de laatste van zijn soort, maar heeft aanwijzingen gevonden dat er meer van hem zijn. Ver weg, in de Himalayabergen. In de mysterieuze wereld van Shangri-La.

Hulp is onderweg

Gelukkig heeft Sir Lionel zo zijn contacten in de avonturenwereld. H ijweet dat een oude vriend van hem op zoek was naar deze bijzondere wereld, waar de tijd heeft stilgestaan. Hij had er zelfs een landkaart van getekend. Helaas is deze vriend overleden en moet hij dus contact zoeken met diens weduwe, tevens een ex-vriendinnetje van Sir Lionel. De Zuid-Amerikaanse Adelina Fortnight is echter een katje die je niet zonder handschoenen moet aanpakken. De felle dame wil de kaart niet geven, mits ze zelf mee mag op reis. En dus gaan ze met zijn drietjes op pad, waarbij Adelina probeert op Lionel wat bij te schaven als het gaat om zijn prioriteiten in het leven.

Missing Link is de nieuwe animatiefilm van de veelgeprezen Laika Studios (ParaNorman, The Box Trolls en Kubo and the Two Strings). De originele stemmen worden vertolkt door o.a. Hugh Jackman (Sir Lionel Frost), Zach Galifianakis (Mr. Link) en Zoe Saldana (Adelina Fortnight). Deze Bekende Nederlanders spreken de stemmen in van Missing Link!

Ga direct naar Missing Link op BOL.com.


Recensie over Missing Link

CooleSuggesties topper

Deze film is een geweldige animatiefilm, die gemaakt is met klei-animaties. Daardoor ziet hij er wat minder gelikt uit dan de populaire animatiefilms die met 3D-technieken worden gemaakt, maar spreekt hij zeker niet minder. Als je eenmaal weet hoe ze gemaakt zijn, is het bovendien een veel indrukwekkendere prestatie! Het verhaal is grappig en onderhoudend. Er gebeurt zo veel in de film, dat je je geen moment hoeft te vervelen. De woordgrapjes uit het Engels zijn niet altijd even briljant vertaald: je moet weten dat Link alles letterlijk neemt en spreekwoorden niet echt snapt – en dat blijft lastig vertalen. Ondanks dat: geweldige film!

Score: 9


Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Geertje Hoekstra avatar
  Geertje Hoekstra

  Leuke prijs, zeg! Ik doe graag mee!

 2. Marian B avatar
  Marian B

  De knuffel geeft de doorslag 😉

 3. A avatar
  A

  Die aap is echt super leuk!

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 5. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!

 6. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  leuke prijs!!!

 7. Kris Kuang avatar
  Kris Kuang

  Leuke winactie zeg!

 8. Will avatar
  Will

  Wow, mooie prijs!!

 9. Geertje Hoekstra avatar
  Geertje Hoekstra

  Wat een coole prijs :).

 10. adriaan bolijn avatar
  adriaan bolijn

  Die aap is geweldig.

 11. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!!

 12. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

 13. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.