logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lees alles over de misdaadserie Rocco Schiavone

Vanaf 17 mei op lumiereseries.com en 22 mei op DVD: de eerste drie seizoenen van de Italiaanse kijkcijferhit Rocco Schiavone naar de thrillers van Antonio Manzini. Marco Giallini vertolkt de titelrol als de cynische politierechercheur die van zijn geliefde Rome naar een Alpenstadje is verbannen.

Rocco Schiavone

De 49-jarige Rocco Schiavone – een man met een duister verleden en diverse skeletten in de kast – is arrogant, sarcastisch (zoals de meeste Romeinen), onbeschoft en cynisch. Hij haat Valle d’Aosta, het Italiaanse Alpenstadje waarheen hij om disciplinaire redenen is verbannen vanuit zijn geliefde Rome, met zijn bergen, kou, provinciale bewoners en superieuren met kleingeestige regeltjes. Maar Schiavone is ook een uitstekende rechercheur en misdaden oplossen – samen met zijn nieuwe, jonge collega’s, Italo Pierron en de aantrekkelijke Caterina Rispoli – is zijn grote passie. Daarbij schuwt hij niet terug voor dubieuze methodes. Want Schiavone is recht voor zijn raap, gewelddadig en hij overschrijdt regelmatig de grenzen van de wet.

Films koop je online bij:

Cast

  • Marco Giallini
  • Ernesto D’Argenio
  • Claudia Vismara
  • Fabio Le Fata
  • Massimiliano Caprara
  • Christian Ginepro

Regie: Michele Soavi, Giulio Manfredonia, Luca Brignone, Simone Spada. Scenario: Antonio Manzini, Maurizio Careddu. Producenten: RAI Fiction & Cross Productions in samenwerking met Beta Film.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.