logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: MiniX NEO USB-C multiport SSD storage hub


Dat is een flinke mond vol, de MiniX NEO USB-C multiport SSD storage hub. Toch zegt de naam juist precies hoe veelzijdig dit kleine apparaatje is. Deze hub van MiniX sluit je namelijk via USB-C op je computer of tablet (iPad Pro, iemand?) aan en voorziet je apparaat meteen van verschillende extra toepassingsmogelijkheden. En dat niet alleen, want deze compacte adapter is ook voorzien van een ingebouwde SSD! Zo heb je altijd een praktische back-up van je gegevens binnen handbereik. Wij gingen er mee aan de slag en testten hem grondig voor je uit.

Draagbaar kantoor

Deze MiniX USB-C adapter maakt van je MacBook of iPad Pro zonder problemen een soort mobiel kantoor, omdat je verschillende accessoires kunt koppelen. Ik kan me zelfs voorstellen dat je deze adapter op je bureau hebt liggen met een aantal standaard accessoires eraan, zodat je deze snel kunt inpluggen in je Apple device. Maar goed: deze adapter biedt je een HDMI-poort, zodat je het beeld van je laptop of tablet kunt weergeven op je televisie of een externe monitor. Opvallend is dat je kunt weergeven tot 4K met 30 fps, wat bijzonder goed is. Daarnaast beschikt de adapter over 2 USB 3.0 poorten, waardoor je meteen een aantal accessoires kunt aansluiten, zoals een muis of een USB-stick. Als extra krijg je een nieuwe USB-C poort – zonde als je die zou moeten missen, toch? Bovendien beschik je nu over extra opslag, want deze adapter is verkrijgbaar met een 120GB SSD of een 240GB SSD. Deze kun je gebruiken als back-up of voor het overzetten van extra gegevens. Jammer genoeg beschikt deze hub geen kaartlezer, dat zou hem echt briljant maken voor onderweg!

Windows compatible

Ik heb het nu telkens gehad over het gebruik met een MacBook of een iPad Pro. Daar is hij ook voor ontworpen, dat zie je aan de kleur en de styling: die passen perfect bij de standaard Silver en Space Grey kleurstellingen van Apple. Maar deze adapter werkt ook probleemloos op een Windows-computer, mits deze beschikt over een USB-C poort, uiteraard.

Hoe gebruik je een USB-C hub op je iPad Pro?

Sinds de laatste update van iOS hebben iPads een nieuw systeem, iPADOS. Daarmee worden de poorten ook toegankelijk voor andere apparaten, zoals een USB-C hub als de MiniX Neo hub. Zodra je de hub in je iPad klikt, kun je de interne harde schrijf bereiken via de nieuwe Bestandsbeheerfunctie. Je kunt op die manier bestanden openen en kopiëren, verwijderen en back-uppen. Sluit je bovendien een USB-stick of een externe harde schrijf aan op één van de twee USB-poorten, dan worden deze ook netjes gedetecteerd. Hoe gaaf is dat? Je kunt zelfs het beeld van je iPad Pro 2018 tonen op een normale monitor, wanneer je deze op de HDMI-poort van de MiniX Neo aansluit. Ook het aansluiten van een toetsenbord of muis werkte verbazend goed en eenvoudig. Op deze manier breid je jouw iPad Pro snel en makkelijk uit naar een volwaardig werkstation.


Recensie over MiniX NEO USB-C hub

Extra opslag voor je iPad, toegang tot USB-poorten en je tablet aansluiten op je monitor? Met deze USB-C hub kan het allemaal. De MIniX ziet er geweldig uit, de werking is kinderlijk eenvoudig. De kwaliteit is bovendien mooi constant. Minpunten zijn enkel het ontbreken van een kaartlezer, maar ook de USB-kabel, waarmee je de hub aansluit op je tablet, is wat aan de korte kant. Die had van mij best wat langer mogen zijn, zodat je hem ook kunt gebruiken wanneer de tablet rechtop staat.

Score: 8


Informatie

MiniX NEO Storage USB-C hub, MiniX
Meer weten?
Prijs: 99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.