logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over Minions: Hoe Gru Superschurk Werd


De Minions zijn terug in een nieuwe 3D-animatiefilm voor de hele familie over de droom van een 12-jarige om de grootste superschurk ter wereld te worden in Minions: Hoe Gru Superschurk Werd. Deze feel-good film zit vol humor, verwijzingen naar pop-culture, vrolijke muziek en over-the-top actie.

Films koop je online bij:

Bekijk de trailer van Minions: Hoe Gru Superschurk Werd

Dit zijn de (Nederlandse) stemmen van Hoe Gru een Superschurk werd

 • Gru – Jon van Eerd (Steven Carell)
 • Belle Bottom – Taraji P. Henson
 • Master Chow – Patty Brard (Michelle Yoeh)
 • Jean Clawed – Jean-Claude Van Damme
 • Dr. Nefario – Javier Guzman (Russell Brand)
 • Marlena Gru – Trudy Labij (Julie Andrews)
 • Mr. Perkins – Ernst Daniël Smid
 • Svengeance – Dolph Lundgren
 • Stuart – Pierre Coffin
 • Stronghold – Danny Trejo
 • Donna Disco – Edsilia Rombleu (RZA)
 • Nunchuk – Lucy Lawless
 • Wild Knuckles – Alan Arkin
 • De Kraker – Dennis van der Geest
 • Oerend – Edwin Jonger
 • Bradley – Frenky Dean
 • Wil de Knokker – Raymond Thiry
 • Handlanger A – André Dongelmans
 • Handlanger B – Murth Mossel
 • Piloot – Levi van Kempen

Meer informatie over Minions: Hoe Gru Superschurk Werd

Minions: Hoe Gru Superschurk Werd is geproduceerd door Chris Meledandri, de oprichter en CEO van Illumination in samenwerking met Janet Healy en Chris Renaud. De regie is in handen van Kyle Balda (Verschrikkelijke Ikke 3, Minions) met Brad Ableson (The Simpsons) en Jonathan de Val (de Huisdiergeheimen films) als co-regisseurs.

Bekijk de eerste fragmenten uit deze komische film!

Over de film Minions: Hoe Gru superschurk werd

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor.

Gru is een onhandige 11-jarige die een superschurk wil zijn. Hij jaagt onschuldige omstanders in de rij voor een ijsje kaas en eet de traktatie op in het bijzijn van mensen die aan het sporten zijn. Hij bombardeert een hele bioscoop om met zijn volgelingen van een film te genieten. Maar hij slaagt erin om er schattig uit te zien in plaats van irritant in zijn kattenkwaad, omdat je ook zijn behoefte aan validatie kunt zien en de band die hij deelt met de volgelingen. Je kunt ook een glimp opvangen van een toekomstige Gru die de liefhebbende vader is van drie jonge dochters, want zelfs in zijn jeugd fungeert hij als een vader voor volgelingen voor het slapengaan.
 
Als de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider lozen – de legendarische vechtsporter Wild Knuckles – gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

Cast van Minions: Hoe Gru superschurk werd

Naast meer spectaculaire actiescènes dan elke andere Illumination-film en veel van de welbekende humor, heeft MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD een geweldige nieuwe cast, onder wie de Vicious 6: Taraji P. Henson als de kalme en kordate leider Belle Bottom die haar heupketting kan inzetten als dodelijke discobalslinger; Jean-Claude Van Damme als de nihilistische Jean Clawed die een gigantische robotklauw als arm heeft; Lucy Lawless als Nunchuck die levensgevaarlijke nunchucks onder haar habijt verbergt; Dolph Lundgren als de Zweedse rolschaatskampioen Svengeance die zijn vijanden verslaat door spin kicks met zijn vlijmscherpe skates; en Danny Trejo als Stronghold die reusachtige, levensgevaarlijke, en voor hemzelf wat onhandige, ijzeren handen heeft. 
 
In de film spelen ook Russell Brand als de jonge Dr. Nefario, een gestoorde geleerde in de dop, Michelle Yeoh als Meester Chow, een acupuncturist die bizar goed is in kungfu, en Oscar®-winnaar Julie Andrews als Gru’s frustrerend egocentrische moeder.

Over de makers

Aan MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD werken de oorspronkelijke makers van de franchise mee. Zo is de film geproduceerd door visionair Chris Meledandri, oprichter en CEO van Illumination, en Janet Healy en Chris Renaud, met wie hij veel samenwerkt. De film is geregisseerd door Kyle Balda die ook Despicable Me 3 en Minions regisseerde, en hij wordt daarin bijgestaan door Brad Ableson (The Simpsons) en Jonathan del Val (The Secret Life of Pets-films). Met de iconische stem van Pierre Coffin als de Minions en een fantastische jaren 70-soundtrack van legendarische muziekproducent en Grammy-winnaar Jack Antonoff.

Films koop je online bij:


Ga direct naar Minionis: Hoe Gru een Superschurk werd op BOL.com.

Recensie over Minionis: Hoe Gru een Superschurk werd

Terwijl de acteurs die de schurken in de groep vertolken, alles doen om het maximale uit hun rollen te slepen, krijgen de schurken veel te weinig aandacht. Ze worden even voorgesteld, achtervolgen onze vrienden… en dat was dat. Ze dienen eigenlijk alleen om Gru’s verhaallijn te ondersteunen. Gru’s nieuw gevormde band met Wild Knuckles zorgt voor emotionele momenten in de film, omdat ze allebei passen in het kernidee van de franchise dat schurken eigenlijk ook een klein hartje hebben. Dat Hoe Gru Een Superschurk werd een aantrekkelijke film is, dat staat als een paal boven water. Het nadeel is alleen dat het misschien een beetje veel van hetzelfde is – dit is misschien zelfs wel de minst vernieuwende film uit de franchise.

Score: 7


Informatie

Titel: Minionis: Hoe Gru een Superschurk werd
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 83 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.