logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Minimalistisch koken: essentieel keukengerei voor een efficiënte keuken

Ben jij ook iemand die weinig tijd heeft om te koken, maar toch gezonde en lekkere maaltijden wil bereiden? Dan is minimalistisch koken echt iets voor jou! Bij minimalistisch koken draait het namelijk om het bereiden van eenvoudige en smaakvolle gerechten met minimale inspanning, keukengerei én kosten. En een efficiënte keuken begint natuurlijk met de noodzakelijke tools. Maar welk keukengerei heb je nou echt nodig? Hieronder vind je een aantal must-haves voor het minimalistisch koken in een efficiënte keuken!

Een goede pannenset

Goede pannen zijn onmisbaar, ook in een minimalistische keuken. Daarom wil je het liefst een pannenset inductie kopen. Zo heb je meerdere formaten pannen bij de hand voor al je snelle en gezonde maaltijden. Het voordeel van koken op inductie is dat het makkelijk en snel kookt, en heel hygiënisch is omdat je de plaat eenvoudig kunt schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu!

Een scherp mes

Een scherp mes is de sleutel tot efficiënt koken. Misschien lijkt het in eerste instantie niet zoveel verschil te maken, maar je zult merken dat het snijden van groenten en vlees een stuk makkelijker gaat met een goed scherp mes. Bovendien voorkom je hiermee dat je jezelf snijdt als je met botte messen werkt. Investeer in een goed koksmes en een schilmesje, want deze heb je het meest nodig in de keuken. Je kunt er ook voor kiezen om een messenslijper aan te schaffen, om zo je mes altijd scherp te houden.

Een snijplank

Ook een snijplank mag natuurlijk niet ontbreken als je bezig bent met snijden en hakken. Kies voor een snijplank van hout of kunststof die groot genoeg is voor het snijwerk. Voor het bereiden van vlees is het hygiënischer om een aparte snijplank te gebruiken dan voor groenten en fruit.

Een spatel

Een spatel gebruik je voor het omdraaien van vlees en vis in de pan, maar ook voor het mengen van ingrediënten in een kom. Kies voor een stevige spatel met een hittebestendige handgreep, zodat je veilig en efficiënt te werk kunt gaan.

Een rasp

Een rasp is ideaal voor het raspen van kaas, citroenschil of gember. Met een rasp bespaar je tijd en heb je minder afwas. Kies voor een rasp met verschillende standen, zodat je kunt kiezen uit grof of fijn raspen.

Kortom, zoveel heb je niet nodig om minimalistisch te koken, toch? Met bovenstaande essentiële keukengerei maak je een goede start om efficiënt en minimalistisch te koken. Door te kiezen voor kwalitatief goede en duurzame materialen bespaar je kosten op de lange termijn en creëer je een efficiënte en minimalistische keuken waar je lekker en makkelijk in kunt koken. Veel kookplezier!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.