logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Minibird Pop Top controller voor de Nintendo Switch

Wanneer je gaat gamen, heb je tegenwoordig heel wat keuze in de controller die je daarbij gebruikt. Naast de merk-eigen controllers zijn er namelijk tal van merken die hun eigen controllers op de markt brengen. Vaak voor aanzienlijk minder geld, maar soms ook met een paar slimme verbeteringen op het (laten we eerlijk zijn) goed doordachte concept van de merk-eigen controllers zelf. Wij startten onze Nintendo Switch op en koppelden deze kekke Minibird Pop Top Controller aan onze console. Game on!

Te gek design

De Minibird Pop Top Controller valt al meteen op door zijn grappige ontwerp en een heel dikke knipoog naar de popcultuur. De controllers zijn namelijk geïnspireerd op vier verschillende franchises: Batman, Pokemon, Mario bros en een roze/paarse controller die geïnspireerd is op Fortnite. Het bijzondere aan deze controllers is dat de verschillen vaak in de kleine details zitten. Het is niet simpelweg een controller in vier kleuren, want als je de controllers vergelijkt, zie je bijvoorbeeld dat de Pokemon-controller geen cirkeltje heeft met een icoontje en dat de Batman-variant stoere grijze elementen heeft op de handgrepen. Wij probeerden overigens de Batman-variant uit. Wij houden wel van dat stoere. Een controller moet zwart zijn. Of heel, heel donker grijs (citaat uit “de LEGO Batman Movie“). De eerste pluspunten voor het ontwerp heeft Minibird dus al binnen! Klein minpuntje hebben ze te pakken voor de afwerking, die had echt beter gemogen. Nu kom je af en toe nog een scherp randje tegen en dat is jammer.

Verschillen tussen Minibird Pop Top controller en Nintendo Switch Pro controller

De Minibird controller is overigens wat kleiner dan de standaard Nintendo Switch Pro controller (die ik persoonlijk ook flink aan de maat vind), waardoor hij prettig in de hand ligt – en ook voor kinderen met kleinere handen geschikt is. Waar de Home-knop op de Pro Controller zit, heb je nu een turboknop. De Home-knop bij de Minibird controller zit in het midden van de controller. Aan de achterkant vind je twee programmeerbare knoppen, een koppelingsknop en de normale / aangepaste schuifregelaar die schakelt tussen verschillende profielen. De zwarte voorkant van de controller is uitgevoerd in een gerasterde textuur, de grijze accenten zijn uitgevoerd in een matte plastic coating. De zwarte achterkant is ook uitgevoerd in een glad mat plastic. Qua comfort en degelijkheid lijken de twee controllers niet voor elkaar onder te doen – hoewel dat nog moet blijken op langere termijn. De Minibird Pop Top controller voelt stevig en solide aan. Ook de knoppen voelen aan alsof ze heel wat verhitte gamesessies kunnen doorstaan. De joysticks voelen wel wat lichter aan dan de officiële controller. Een prettig verschil zit hem in de L1- en R1-knoppen, die aan de voorkant een lichte kromming hebben. Hierdoor liggen ze beter in de hand.

Aanpasbaar model

Je kunt bovendien van alles en nog wat instellen aan de controller, zelfs de trillingsniveaus kunnen in de controller worden aangepast. Met de Turbo-knop kun je instellen dat je een actie automatisch laat herhalen. Heb je een shooter waarbij je telkens de triggerknop of een actieknop opnieuw moet loslaten en indrukken? Met een koppeling aan de Turbo-knop is dat ‘button bashen’ verleden tijd! De twee extra knoppen op de achterkant van de controller zijn te programmeren als A, B, X of Y. Dat geeft je wat meer mogelijkheden om je handen aan de joysticks te houden, wat je net dat voordeeltje kan geven bij sommige actiegames.


Ga direct naar Minibird Pop Top controller op BOL.com.

Recensie over Minibird Pop Top controller

De Minibird Pop Top Wireless Controller voor de Nintendo Switch is een heel goed alternatief voor de dure Pro Controller van Nintendo. Hij is wat kleiner dan het merk-eigen product, maar heeft ook een paar coole extra features. Hij voelt degelijk aan, ziet er cool uit en heeft een geweldige Turbo-knop. Als bonus kun je ‘m ook gebruiken op je pc, mocht je dat willen. Het grootste verschil met de dure pro-controller zijn de accuduur (de Minibird gaat 12-16 uur mee, de Pro controller zo’n 30-40 uur) en de kleinere vorm – hoewel dat voor kinderen eerder een groot pluspunt is.

Score: 8


Informatie

Minibird Pop Top controller
Adviesprijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.