logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuw in Nederland: Minecraft – het officiële magazine

minecraft magazineMinecrafters opgelet! Er bestaat een officieel magazine dat helemaal gaat over je favoriete game. Dus zelfs als je even een beeldscherm time-out hebt gekregen kun je nog bezig zijn met je favoriete game. Ook zonder zo’n time-out is het trouwens helemaal geen straf om te lezen in het nieuwe tijdschrift. Wij ontvingen de allereerste uitgave en konden ons vast vermaken met de vele weetjes, feitjes, tips en trucs van niemand minder dan Mojang in Stockholm!

Veel informatie

Zoals je kunt verwachten van een tijdschrift als dit, kom je er een stuk wijzer uit dan dat je d’r in bent gegaan. Er staan zo veel tips en trucs in, dat je ze niet in één dat zou kunnen uitproberen, ook al zou je het willen. Naast een selectie exclusieve bouwwerken vind je maar liefst 14 pagina’s aan stap-voor-stap bouwinstructies, zodat je jouw bouwtechniek kunt verbeteren. Naast de vele technische tips staat er ook veel achtergrondinformatie in, zoals een korte kennismaking met enkele van de Mojang-medewerkers en de manier waarop zij werken, hun licentie-producten beoordelen en meer. Dat geeft je wel een uniek werkje achter de schermen bij deze geweldige gameproducenten!

Speciale karakters

Hoewel het eerste Minecraft magazine helemaal in het Nederlands is geschreven, komt het eigenlijk uit Zweden. Het is bedacht en gemaakt door de makers van Minecraft zelf. Om dit boekje een unieke uitstraling te geven zijn er zelfs vier doorgewinterde avonturiers bedacht die je door alle hoofdstukken heenleiden en je alles vertellen: Sparks, Bear, Scout en Monty. Naast hun rol als gastheer en gastvrouw is er ook een stoere strip in het blad te vinden met hun als hoofdrolspelers. Super stoer!

Conclusie over Minecraft magazine

Naast de vele boeken die inmiddels over Minecraft zijn verschenen, vond de uitgeverij van de boeken het wel tijd voor een tijdschrift over dit computerspel. Het Minecraft magazine is helemaal gemaakt door de makers van het spel. Veel beter dan dit zal de kennis en ervaring dus niet worden. Je leert het van de meester! Het bevat veel humor, leuke tekeningen, gave tips en trucs en zelfs een eigen cartoon mag niet ontbreken. Ben je fan van Minecraft? Dan móet je dit tijdschrift (5,99 euro) gewoon lezen. Iedere twee maanden ligt er weer een nieuwe uitgave in de winkels.
Door:
Score: Minecraft magazine krijgt 9 van de 10 punten.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.