logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Minecraft Earth – De Ultieme gids, Tom Phillips

Ken jij Minecraft? Vast wel. Het spel, waarbij je al gravend en ontdekkend te werk gaat, heeft al heel wat fans verzameld door de jaren heen. De combinatie van ontdekken, bouwen, verkennen en het vechten tegen vijanden blijkt zo populair, dat mensen zelfs door het blokkerige imago heenkijken. Sterker nog: Minecraft heeft de pixelvormige blokken weer hip gemaakt! Maar MineCraft Earth gaat een stapje verder. Het is een app voor je smartphone, waarbij je middels augmented reality door de wereld kunt bouwen. Een soort Pokemon Go voor Minecraft, zou je kunnen zeggen. Maar dan ook wel met andere regels dan de normale Minecraft… en dat is wel even wennen.

Minecraft Earth

Minecraft Earth is echt wel anders dan de normale minecraft. Het grootste verschil zit hem wel in het vergaren van je grondstoffen. Dat doe je namelijk niet door simpelweg te graven in een stuk land wat je ziet of het kappen van bomen, maar het aantikken van grondstofstapels of kisten, die vervolgens een beloning geven in de vorm van grondstoffen en andere items. Ook het bouwen is gebonden aan bepaalde restricties. Om je makkelijk wegwijs te maken in dit (te gekke!) spel, is een beetje hulp wel prettig. Die vond ik in Minecraft Earth – De Ultieme Gids. Die loodst je namelijk met veel tips en trucs door de eerste fasen van het spel. Heb je de handleiding nog niet gelezen? Dan zul je ook als een wat meer ervaren lezer genoeg tips opduiken om je beter te maken!

Ga direct naar Minecraft earth – de ultieme gids op BOL.com.


Recensie over Minecraft Earth: De Ultieme Gids

Minecraft Earth is een geweldige VR game die je in de echte wereld speelt. Naast een smartphone en een internetverbinding heb je d’r niks voor nodig en kun je op ontdekkingsreis. Dit boek laat je zien hoe het spel werkt en geeft je ondertussen leuke tips en technieken om beter te worden. Het boek is prettig geschreven, bevat veel plaatjes en screenshots en bevat nuttige info.Jammer dat een relatief groot deel voorbestemd is aan een korte uitleg over tappables, die met relatief weinig tekst en heel grote afbeelding aan je worden voorgesteld.

Score: 7


Informatie

Minecraft earth – de ultieme gids,
Illustrator: nvt
Uitgever: Deltas, 64 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789044757187. Prijs: 10.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.