logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mindf*ck Next Level

Mindf*ck is een geweldig televisieprogramma, waarin Victor Mids je laat zien hoe makkelijk je geest op het verkeerde been gebracht kan worden. Daarbij maakt hij niet alleen gebruik van goocheltrucs en handigheidjes, maar gebruikt hij ook menselijke beperkingen om ons op het verkeerde been te zetten of te beïnvloeden. Zijn eerste boek, Mindf*ck, was een geweldig succes. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er een vervolg kwam op dat boek: Mindf*ck Next Level!

Meer verwarring

Als je dacht dat de kennis ophield na het lezen van het eerste boek Mindf*ck, dan heb je het echt wel mis. Dit tweede boek staat ook weer vol trucjes, weetjes en goocheltrucs, waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken, ieder met hun eigen thema, waarmee je mensen kunt verbluffen. Denk daarbij aan onderwerpen als Fotografisch geheugen of Plastic Fantastisch (waarbij je een telefoon door een ballon laat smelten), maar ook visuele illusies en zelfs audio-illusies!

Heerlijk gevarieerd

Het prettige aan Mindf*ck Next Level is wel dat het ontzettend gevarieerd is. Naast fysieke trucs (denk aan kaarttrucs en fysieke grapjes die je kunt uithalen met mensen in je omgeving) zijn er ook meer dan genoeg puzzels en raadsels die een wetenschappelijke basis hebben, En waarmee je mensen ook echt kunt verbluffen, uiteraard. Waarbij ze denken: MIND.BLOWN. Dat is uiteindelijk toch het doel van dit boekje, waarbij je bovendien tekst en uitleg krijgt over de achterliggende methodiek.

Ga direct naar Mindf*ck Next Level op BOL.com.


Recensie over Mindf*ck Next Level

Dit boekje staat vol trucs, grapjes en wetenswaardigheden over de menselijke geest. Hoe kun je het beïnvloeden en waarom? En vooral: waarmee? Je leert verschillende goocheltrucs en wetenswaardigheden, waarmee je mensen echt kunt verbazen. Dankzij de variatie is het een heel veelzijdig boek: het is grappig geschreven en zit vol korte anekdotes. Het is echt alsof Victor ze echt aan je verteld. En dat is een grote eer!

Score: 8


Informatie

Mindf*ck Next Level,
Illustrator: nvt
Uitgever: Maven publishing, 320 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789492493781. Prijs: 24.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.