logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De minder bekende kanten van Barcelona


Bij Barcelona denk je waarschijnlijk aan de Sagrada Familia, het Park Güell en de Ramblas, maar wist je dat Barcelona nog veel meer te bieden heeft? In deze blog vind je enkele bezienswaardigheden die wat meer ‘off the beaten path’ zijn en waar je echt geweest moet zijn.

Museum

Een museum is altijd leuk om te bezoeken. In het Chocolademuseum leer je bijvoorbeeld alles over de geschiedenis van chocolade en kun je de mooiste creaties van chocolade bewonderen. Het Museu Frederic Marès is gevestigd in een oud paleis in de gotische wijk en huisvest een grote collectie beeldhouwwerken en volkskunst. Op de binnenplaats met fontein en sinaasappelbomen is een terras waar je even tot rust kunt komen met een kopje koffie. Als je nog meer musea wilt bezoeken kun je op Citypasses.eu zoeken naar kortingspassen waarmee je gratis toegang krijgt tot verschillende musea.

Wandelen

Zin in een wandeling? De Carretera de les Aigües is een pad van 20 kilometer lang boven Barcelona met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de zee. Dit vlakke pad volgt de loop van een oude waterweg en is omringd door natuur. Je kunt zelfs everzwijnen tegenkomen. Met de metro of de bus kun je hier gemakkelijk komen. Vanaf hier kun je ook verder omhoog lopen naar de Tibidabo of de wijk Gràcia.

Plaatselijke cultuur

Wil je je onderdompelen in de Catalaanse cultuur, woon dan een repetitie of voorstelling bij van een groep ‘castellers’; mensen die samen menselijke torens bouwen van wel tien verdiepingen. Deze authentieke Catalaanse traditie stamt uit de achttiende eeuw en is erkend als immaterieel erfgoed. Tijdens de repetities mag je zelf ook meedoen, als je dat durft. Ben je niet zo’n waaghals, breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan de wijk Gràcia. In deze dorpse buurt met weinig toeristen kun je een hoop gezellige pleintjes en barretjes vinden, evenals bijzondere boetiekjes en vintagewinkels. Als kunstliefhebber kun je in de wijk Poblenou genieten van veel straatkunst.

Markten

In Barcelona kun je een hoop markten vinden. Els Encants is een vlooienmarkt onder een futuristisch spiegeldak waar je onder andere kleding, servies en andere snuisterijen kunt kopen. Deze eeuwenoude markt is te vinden in de wijk Poblenou. De Mercat de Santa Caterina is een versmarkt in de hippe wijk El Born, en is te herkennen aan het felgekleurde mozaïeken dak. Hier kun je allerlei lekkernijen kopen. Het is ook zeker aan te raden om hier uit eten te gaan, want alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten van de markt.

Vervoer

Het is aan te raden om voor een meerdaagse stedentrip een Hola Barcelona travel card te kopen. Dit is een speciale pas waarmee je een aantal dagen lang onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. De Hola Barcelona travel card kun je online en bij alle metrostations kopen en is geldig bij alle vervoersbedrijven. Op Citypasses.eu kun je daarnaast kortingspassen kopen waarmee je gratis en sneller toegang krijgt tot verschillende bezienswaardigheden. Zo wordt je citytrip naar Barcelona een stuk leuker en goedkoper.

Barcelona is een zeer veelzijdige stad die voor elk wat wils biedt. Hopelijk heb je met deze blog inspiratie opgedaan om de minder bekende kanten van Barcelona te verkennen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.