logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Miljonairskind – De geheime verdieping

Het boek Miljonairskind – De geheime verdieping, is het tweede boek over Zilver en zijn rijke ouders. Zijn beste vriend Lennon, zijn ouders en alle werklui zijn de enige mensen die het grote geheim van Zilvers ouders weten: ze zijn multimiljonairs! En nou vraag je je natuurlijk af, wat doen die mensen dan? Nou ten eerste gaan Zilver en Lennon gewoon naar school, maar als ze dan thuiskomen en al hun huiswerk af hebben, dan gaan ze een potje lasergamen, slijmballen, karten, zwemmen, glow in the dark voetballen of gewoon een rondje in hun persoonlijke achtbaan. Tja, dat zijn allemaal standaard dingen voor de jongens. Dat hebben ze allemaal in hun onderhuis staan. Ja, in hun onderhuis. Van buitenaf lijkt het alsof ze in een normaal huis wonen, maar als je dan in de voorraadkast gaat staan en een hendeltje gebruikt heb je ineens een heel ander beeld van Zilver zijn familie.

De zilveren kogel

Eerst moesten de jongens met de racefietsen van de ene naar de andere kamer om leuke dingen te doen. Nu hoeft dat niet meer omdat Zilvers vader een hypermoderne en supersnelle, tja hoe moet ik het noemen… Achtbaan? Maar dan door het hele huis heen in de hallen. Met een touchpad van waar je heen wilt en een “surprise me” knop voor als je niet weet waar je zin in hebt omdat er te veel is om uit te kiezen. Een van hun favoriete spellen is slijmballen, wat een soort van paintballen is, maar dan met slijmklodders, waarbij je verschillende geuren kan kiezen. Ook hebben ze een supercomputer die ze overal in het huis kunnen oproepen om bijvoorbeeld vast een bad vol te laten lopen, of om een potje schokvoetbal te starten of zoiets. Ze hebben op school ook nog eens een nieuwe directeur die strafwerk aan Lennon gaf, wat eigenlijk voor Zilver was bedoeld, of juist andersom, dat is me toch een beetje onduidelijk. De jongens moesten keiveel maken met zijn tweeën, waaronder zelfs een stamboomproject.

Ga direct naar Miljonairskind: de geheime verdieping op BOL.com.


Recensie over Miljonairskind: de geheime verdieping

Ik vond het een erg leuk boek, vooral ook omdat het natuurlijk de droom is van elk kind om in zo’n huis te mogen wonen. Ook vond ik de opbouw van het verhaal heel erg goed. Soms word je nog eens goed verrast. Ik vind het fijn dat je eerst eventjes gewoon het huis krijgt te “zien” en dat daarna pas het echte verhaal begint.

Score: 8


Informatie

Miljonairskind – De geheime verdieping,
Illustrator: Micky Dirkzwager
Uitgever: Leopold, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 9 jaar. ISBN: 9789025879440. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!