logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Militair Sniper Survivor, Ant Middleton

Er komen steeds meer boeken die laten zien hoe je succesvol wordt in het leven. Zelfhulpboeken waren er natuurlijk al jarenlang, maar de laatste jaren zie ik een bijzondere trend: boeken die zich specifiek richten op mannen. Deze boeken hebben soms een unieke manier van communiceren, maar soms worden ze ook verteld door mannen die – hoe stereotyp ook – als ‘echte mannen’ betiteld worden. Zoals Ant Middleton, die jarenlang als één van de beste soldaten van Engeland de hele wereld heeft rondgereisd om bizarre militaire missies uit te voeren. Hij vertelt in Militair Sniper Survivor over zijn leven en welke gebeurtenissen hem de man hebben gemaakt die hij nu is.

Soldatenleven

Stap voor stap lees je hoe het leven van Ant Middleton, die je wellicht kent van de serie SAS: Who Dares Wins, zich heeft ontwikkeld en hoe hij zich daarbij staande heeft gehouden door zijn unieke manier van denken en doen. Deze geschiedenis heeft Ant vertaald in tien levenslessen, die iedereen in zijn of haar leven kan verwerken. Zo loop je, hoofdstuk voor hoofdstuk, die wijze levenslessen af. Daarbij staat het leven van Ant Middleton telkens in het centrum, waarbij het excentrieke leven van deze man een mooi voorbeeld dat je kunt spiegelen op jouw leven.

Heldere lessen

Dankzij dat uitgesproken leven van Ant, zijn de lessen ook kristalhelder. Of hij nu praat over ‘vrede sluiten met je demonen’ of ‘de kracht van je vijand gebruiken”, bij iedere les weet je glashelder wat hij bedoeld – ook al is het principe nog altijd even tastbaar. Daarbij is Militair Sniper Survivor spannend en onderhoudend geschreven. Ant is een no-nonsense man, die heel goed weet hoe hij een verhaal moet neerzetten. De vele anekdotes en avonturen in het leger brengen het boek helemaal tot leven en zorgen dat je het eigenlijk niet weg wil leggen tot je het uit hebt… om het vervolgens nog eens te lezen.

Ga direct naar Militair Sniper Survivor op BOL.com.


Recensie over Militair Sniper Survivor

CooleSuggesties topper

Zelfhulpboeken zijn er in alle soorten en maten. Militair Sniper Survivor komt wel uit een onverwachte hoek: de top van het Britse leger. Ant Middleton weet goed te verwoorden wat hij allemaal heeft meegemaakt, verpakt in tien wijze levenslessen. Het boek is heel onderhoudend geschreven. Ook al heb je niets met de levenslessen, dan nog is het boek de moeite waard. Dat alleen al is een groot pluspunt. Dat je daarna regelmatig denkt ‘Wat zou Ant doen?’ is alleen maar bonus.

Score: 9


Informatie

Militair Sniper Survivor,
Illustrator: nvt
Uitgever: Boekerij, 304 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789022591055. Prijs: 20 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.