logo-liggend-wit-donkerblauw

Beleef de natuur met de milieuvriendelijke PLAYMOBIL Wiltopia


Onlangs liet PLAYMOBIL ons een spannende nieuwe serie zien. Eentje waar je eigenlijk niet verwacht dat het mogelijk zou zijn: de nieuwe Wiltopia speelgoeddieren bestaan namelijk voor gemiddeld 80% uit gerecycled materiaal! Niet zo vreemd dus dat het nieuwe speelthema helemaal in het teken staat van dieren, het milieu en de planeet.

recensie playmobil wiltopia 2

Bijzondere dieren

Het leukste van deze nieuwe speelgoedlijn is eigenlijk wel dat de dieren bijzonder zijn. Het zijn niet alleen de standaard dierentuindieren als de olifant, de giraffe en de stokstaartjes, maar je vind er oerang-oetans, alpaca’s, zeeschildpadden en wolven. Natuurlijk mogen leeuwen, tijgers en de ijsbeer ook niet ontbreken. Dankzij dit speelthema, waar de familie Palmer uit het Amazonegebied de hoofdrol speelt, worden kinderen vertrouwd gemaakt met de dierenvariatie op onze wereld. Het draait helemaal om liefde voor de natuur. De combinatie van volwassen dieren en babydieren draagt daar zeker aan bij.

Klein en groot

recensie playmobil wiltopia 3

De sets van PLAYMOBIL Wiltopia bestaan vooralsnog uit 27 kleine sets, later dit jaar zullen grotere speelsets volgen om een compleet verhaal neer te zetten. Elke doos bestaat uit het dier en een bijbehorende accessoire, maar ook een dierenkaart met leuke weetjes. Zo kun je tijdens het verzamelen van de PLAYMOBIL Wiltopia dieren een leuke kennisbank aan weetjes en kennis komen over de dieren die je hebt verzameld. Leuk detail is de QR-code, die gekoppeld kan worden aan de speciale Wiltopia-app. Hier zie je bewegende beelden over je favoriete dier, maar je kunt de dieren ook tot leven wekken dankzij spannende AR technieken. Zo loopt er ineens een pinguin door je huis… of een eland!

Van oude koelkasten naar nieuwe PLAYMOBIL speelsets

Wiltopia is de eerste productlijn van PLAYMOBIL die gemaakt is van gemiddeld meer dan 80% duurzaam materiaal. Om dit te realiseren is PLAYMOBIL een samenwerking aangegaan met recyclingspecialist Coolrec. Coolrec gebruikt het resterende plastic uit koelkasten wat wordt versnipperd en verwerkt tot vlokken. Na geavanceerde mechanische recyclingtechnieken worden de vlokken omgezet in Coolrec-granulaat, waar bijna alles van kan worden gemaakt. Zo ook alle dieren en speelsets in het nieuwe PLAYMOBIL Wiltopia-assortiment. Om kinderen meer te leren over het maakproces van het Wiltopia-assortiment, hebben PLAYMOBIL en Coolrec een video gemaakt waarin op kindvriendelijke wijze wordt benadrukt hoe belangrijk het recyclen van materialen is voor het voortbestaan van de aarde en haar dieren in het wild.

Voor de speelsets van Wiltopia heeft dat ook effect. De sets zijn minder glanzend dan de normale Playmobil speelsets. Ze voelen wat stroever aan en zien er wat mat uit. Wat realistischer, zou je kunnen zetten, waar de natuurlijke kleuren ook hun steentje aan bijdragen. Door de matte uitstraling en de natuurlijke kleuren zien de dieren er realistischer uit, zonder die unieke PLAYMOBIL-vormgeving overboord te gooien.

De Wiltopia dieren van PLAYMOBIL op een rij

De dieren van Wiltopia bestaan vooralsnog uit 27 sets: 12 babydieren en 15 middelgrote en grote volwassen diersoorten, beide doosjes bevatten accessoires en een dierenkaart met QR-code. Bewaar de doosjes goed, want er zit een leuke dierenpuzzel aan de binnenkant van de verpakking! Mocht je denken: wat is die verpakking groot voor deze milieubewuste dieren? Dat kan kloppen. De doosjes zijn namelijk voorzien van een paar leuke extraatjes.

71048 Giraf
71049 Baby olifant
71050 Steenbox
71051 Dolfijn
71052 Eland
71053 Ijsbeer
71054 Leeuw
71055 Tijger
71056 Wolf
71057 Orang-oetan
71058 Reuzenschildpad
71059 Adelaar
71060 Panda
71061 Keizerspinguïn

71062 Alpaca
71063 Reekalf
71064 Baby alpaca
71065 Eekhoorns
71066 Wasbeer
71067 Baby tijger
71068 Baby dolfijn
71069 Stokstaartjes
71070 Baby zeehond
71071 Rode panda
71072 Baby panda
71073 Baby ijsbeer
71074 Baby orang-oetan


Ga direct naar PLAYMOBIL Wiltopia op BOL.com.

Recensie over PLAYMOBIL Wiltopia

De nieuwe dierensets van PLAYMOBIL zijn vernieuwend op zoveel verschillende manieren! Ik vond het tof dat ze de verpakking gelijk hebben gemaakt voor alle dieren. Dat ziet er niet alleen chic uit in het schap, maar geeft ook de mogelijkheid om de ontvangers te voorzien van een paar leuke goodies, zoals een stukje van hun leefomgeving en voedingspatroon en een dierenkaart, maar ook de verpakking wordt gebruikt als puzzelmateriaal. Er moest natuurlijk een verpakking komen voor het toevoegen van de accessoire, en daar hebben ze het maximale uitgehaald. Jammer genoeg is het wel even puzzelen om hem in één stuk uit elkaar te draaien. Vooral gretige kinderhanden zullen de verpakking flink havenen, waardoor de puzzel niet meer speelbaar is. Een ander pluspunt vind ik de variatie in dieren. Ik had nog nooit een PLAYMOBIL eland of alpaca gezien… jij wel? Het is tof dat ze hierin verder kijken dan de standaard dieren. Natuurlijk is de kers op de taart voor deze awareness-wekkende speelgoedlijn het concept dat het speelgoed gemaakt is van ongeveer 80% gerecycled materiaal.

Score: 8


Informatie

PLAYMOBIL Wiltopia
Adviesprijs: 6.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.