logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Milieubewuste tips voor kinderen!

Het beschermen van het milieu en verantwoordelijkheid nemen voor onze planeet zijn waardevolle lessen om kinderen te leren. De Cartoonito serie Thomas de Stoomlocomotief kan een handje helpen om op een speelse manier te leren wat je zelf kunt doen voor de aarde. Wij hebben vier handige lessen hoe kinderen bewuster met het milieu kunnen omgaan.

  1. Bespaar energie: Uit gemak of uit angst blijven vaak lampen aanstaan. Energiebesparing voor de planeet vormt een mooie aanleiding om bewustwording over kinderen bewuster te maken van het uitschakelen van lichten en elektronische apparaten wanneer ze niet worden gebruikt.
  2. Verminder, hergebruik en recycle: Knutselen met materialen die al beschikbaar zijn kunnen een mooie manier zijn om kinderen bewuster te maken en te leren om je vaak al heel veel spulletjes hebt die je kunt (her)gebruiken. Samen de zolder uitmesten voor een bezoekje aan de kringloopwinkel is een effectieve manier om te laten zien dat voor je oude spullen een nieuw leven kunnen krijgen en dat dit beter is voor de planeet.  
  3. Respecteer de natuur: Samen de natuur in, helpt om kinderen dichter bij de natuur te brengen. Samen buitenactiviteiten ondernemen zoals op zoek gaan naar insecten, of planten bekijken. Helpen kinderen om op spelenderwijs de noodzaak te ontdekken van de natuur.
  4. Bespaar water: Niets zo leuk om wedstrijdjes te organiseren als het gaat om bewustwording. Leer kinderen het belang van waterbesparing door een wekker te zetten hoelang ze mogen douchen, lukt het je om binnen de tijd je te douchen? Of degene die de kraan aan laat staan tijdens het poetsen krijgt een strafpunt. Door er een wedstrijdje aan te koppelen kan met een competitief element het leuk worden om beter voor de planeet te zorgen.

Wil je nog meer milieubewustzijn tips voor kinderen, Thomas de Stoomlocomotief is iedere dag om 08:30 uur en 16:30 uur te zien op Cartoonito.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.