logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mijn held, de huurmoordenaar, Coen de Kort

Mijn held, de huurmoordenaar, gaat over een meisje dat het niet bepaald heeft getroffen in het leven. Door drank- en drugsmisbruik van haar ouders is ze naar een pleeggezin gestuurd, waar ze zich niet prettig voelde. Daar is ze weggelopen, om vervolgens linea recta de armen van een loverboy in te rennen. Na een tijdje weet ze echter te ontsnappen en komt ze in een onbewaakt deel van een gevangenis terecht, waar ze de beruchte Leo treft. Hij is en gevaarlijke crimineel, maar met een heel zachtaardig randje. Samen besluiten ze de wereld in te vluchten, hoewel Leo Meijer niet zo lang meer hoeft voor zijn straf er op zit. Daar heeft de oude boef zo zijn redenen voor. Bovendien geniet hij wel van de aanwezigheid van de vrolijke blondine Roos, die hem de oren van het hoofd praat.

Gevaarlijke situaties

Tijdens de vlucht van beide personages ontdek je dat ze beiden in een heel andere situatie zitten. Leo probeert het criminele leven achter zich te laten, terwijl Roos haar mislukte leven probeert te vergeten en een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Ze is echter bijzonder geinteresseerd in het verleden van Leo. Ze wil alles weten over zijn daden, over zijn misdaden en natuurlijk ook over hoe hij in het wereldje terecht is gekomen. Leo is echter niet meer zo jong en heeft het flink aan zijn hart. Wanneer hij achter de vodden gezeten wordt door een stel jonge criminelen moeten hij en Roos opkomen voor hun eigen territorium. Maar zijn ze daar wel tegen opgewassen? Of zal Leo wat aanspraak moeten doe op oude bekenden?

Léon

Wanneer je het boek leest, is een koppeling met de cultfilm Léon onvermijdelijk. Zelfs de naam van de oude crimineel komt overeen. Hoewel er natuurlijk genoeg verschillen zijn aan te wijzen, is het idee van een jong en naief meisje als protegé onmiskenbaar aanwezig. Ook de stijl en de humor komen nagenoeg overeen, hoewel Leo in dit boek een wel heel aanwezig hihi-lachje heeft. Het verhaal ontvouwt zich langzaam en maakt in de tweede helft een verrassende wending, waardoor het nieuwe leven ingeblazen krijgt.

Eerder recenseerden we Checklist van dezelfde schrijver.

Ga direct naar Mijn held, de huurmoordenaar op BOL.com.


Recensie over Mijn held, de huurmoordenaar

Een spannend boek is het zeker, met actuele onderwerpen als drugshandel, loverboys en witteboordencriminaliteit. Je leest over een crimineel die schoon schip wil maken en een meisje dat er alles voor over heeft om een nieuw leven op te bouwen. Maar wat is de juiste weg om te bewandelen? En hoe blijven ze veilig? Bizar is dat ze – ondanks nieuwe paspoorten en identiteiten, elkaar bij de normale naam gaan noemen… en ontzettend vaak, bovendien. Er zitten een paar sprongen in het verhaal die niet zo makkelijk te volgen zijn, maar over het algemeen steekt het verhaal goed in elkaar en is het slim geschreven.

Score: 7


Informatie

Mijn held, de huurmoordenaar,
Illustrator: nvt
Uitgever: Clavis Uitgeverij, 132 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789044835823. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.