logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mijn Amsterdam, Bent van Looy

Het is niet altijd even makkelijk om een stad te verkennen. Er is zo veel te zien, zo veel nieuws en zo veel onbekends. Het is daarom niet raar dat mensen snel grijpen naar een reisgids voor de ‘hotspots’ en de ‘must-sees’. Mijn Amsterdam past ook perfect in dat rijtje… maar dan anders. Bent van Looy, muzikant, schilder en schrijver, neemt je in Mijn Amsterdam mee naar onze hoofdstad.

Vijf wandelingen

Het boek is opgedeeld in de grote gebieden van Amsterdam: Jordaan-Centrum, Oost, De Pijp-Zuid, West en Noord. Per regio neemt Van Looy je mee bij de arm om je de leukste plekjes te laten zien. Ieder plekje wordt vergezeld van een persoonlijke anekdote: soms over een herinnering van lang geleden, soms over hoe hij van het bestaan op de hoogte is gekomen. Zijn persoonlijke noot en vooral zijn persoonlijke mening dreint er zonder twijfel in naar voren. En dat mag ook zeker: de titel laat al zien dat het een persoonlijk reisboek is geworden.

Ontdekkingsreis

Ergens vind ik het jammer dat er geen wandelroutes in zijn opgenomen, hoewel je dan waarschijnlijk al halverwege zou zijn afgehaakt omdat de dag dan om is. De adressen in dit boek zijn meestal wel geordend op straat en locatie, maar niet helemaal. Het ljkt willekeurig verzameld te zijn, op basis van de ruimte die het korte stukje tekst (al dan niet aangevuld met een persoonlijke foto en een kleine illustratie) zal innemen in het boek. Je zult je ontdekkingsreis dus echt wel even moeten plannen. Blader het boek door, schrijf de adresjes op en plan je eigen route.


Ga direct naar Mijn Amsterdam op BOL.com.

Recensie over Mijn Amsterdam

Mijn Amsterdam is een keurige verzameling adresjes en places-to-be. Aan de hand van de ervaringen en belevenissen van Bent van Looy kom je in dit boek heel wat plekken tegen die je in de standaard Lonely Planet niet zult ontdekken. Het zijn persoonlijke aanbevelingen, aangevuld met foto’s en kleine tekeningen. Minpunten is de zoekmogelijkheid: het zou een aanvulling zijn om te kunnen zoeken op straatnaam. Een register op straatnaam met een lijstje met de adressen zou geweldig zijn… of wellicht toch een wandelroute?

Score: 7


Informatie

Titel: Mijn Amsterdam
Auteur:
Illustrator: Bent van Looy
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Aantal pagina’s: 369
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463938419
Prijs: 27.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.