Mickey staat centraal tijdens Halloween en kerst

Op 1 oktober is zowel het Halloween seizoen begonnen als het verjaardagsfeest van Mickey. De beroemde muis die over de hele wereld wordt bewonderd viert 90 jaar plezier. Op het programma staat een aantal feestelijke evenementen voor de verjaardag van Mickey, met het hoogtepunt op 17 en 18 november tijdens Disney’s Betoverende Kerst dat tot en met 6 januari 2019 duurt. 

Een monsterlijk gekke Halloween van 1 oktober tot en met 4 november 2018

Het feest voor Mickey wordt afgetrapt met Mickey’s Illusion Manor, een gloednieuwe paradewagen in de Halloween parade Mickey’s Halloween Cavalcade. Mickey kan niet wachten om de gasten zijn trucs te tonen op deze wagen vol verschijningen en verdwijningen.

Disneyland Paris opent ook een gloednieuwe attractie: Mickey’s PhilharMagic. Het is een unieke attractie in Europa met een 4D ervaring in het Discoveryland Theater, waarin Mickey en Donald de gasten meenemen in de wondere en muzikale wereld van de grootste Disney klassiekers.

Halloween is ook het meest favoriete seizoen van de Disney Schurken. De gasten kunnen spannende shows zien, zoals It’s Good to be Bad with the Disney Villains! op Castle Stage. De Disney Schurken staan ook klaar voor ontmoetingen op verschillende locaties in het Disneyland Park.

Disney’s Betoverende Kerst – 10 november 2018 tot en met 6 januari 2019

Kerst begint al vroeg in Disneyland Paris en start op 10 november in beide Disney Parken tot en met 6 januari. Ook tijdens dit seizoen is Mickey Mouse het middelpunt van de feestelijke evenementen. 

Kerst in het Disneyland Park

Zodra de gasten het Disneyland Park binnenkomen worden zij verwelkomd met een reusachtige kerstboom en sneeuw dat elke dag valt. 

Een onvergetelijk programma voor een betoverend kerstseizoen:

 • Disney Christmas Parade
 • De Kerstman neemt tot en met 25 december zijn intrek inMeet Mickey Mouse, waar hij de gasten onthaalt voor een magische ontmoeting
 • De kerstboom wordt verlicht tijdens Mickey’s Magical Christmas Lights, inclusief nieuwe decoraties in de kerstboom en een nieuw muzikaal intermezzo speciaal voor 90 jaar Mickey Mouse
 • A Merry Stitchmas op Castle Stage met Stitch in de hoofdrol, vanaf 16 november
 • Mickey’s PhilharMagic
 • Christmas Songtime! in Videopolis in Discoveryland, als onderdeel van het Disney Performing Arts programma.
 • The Enchanted Advent Calendar: 1-24 december

Kerst in het Walt Disney Studios Park

Voor het tweede jaar op rij viert ook het Walt Disney Studios Park kerst, met een nog breder programma en plezier voor het hele gezin.

De line-up bevat:

 • New York-style Jazz en Mickey Mouse achter het drumstel in Mickey’s Big Band Christmas
 • Een nieuwe show: A surprise for Mickey!
 • Goofy’s Incredible Christmas, de spectaculaire avondshow met projecties en special effects op de Twilight Zone Tower of Terror™.
 • Ontmoetingen met de Disney Figuren in hun mooiste kerst kostuums

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.