logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Win het boek Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey is een jonge meid die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Ze is daarmee wel een buitenbeentje in de klas, de meeste andere kinderen brengen hun pauzes door op het schoolplein, terwijl Mickey liever in de bibliotheek zoekt naar boeken over spionnen en codes.

Geluksdag ontcijferd

Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een briefje ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een spannend en verrassend avontuur… Een avontuur met diamantdieven, hondvoerders en een buitengewone groep beestachtige spionnen!

Spannend avontuur

Mickey komt terecht in de Cobra-club, een club van dieren die samenwerken om de wereld een stukje leuker en veiliger te maken. Het is een bonte verzameling van dieren, die je normaal gesproken niet zo maar los ziet lopen. Alsof dat nog niet het meest vreemde is… ze kunnen praten! Mickey leert veel van deze dieren, maar moet wel haar best doen om het vertrouwen te winnen. Hun vorige mens, Harry, is namelijk plots verdwenen. Geen van de Cobra-leden weet waar hij uithangt. Veel zorgen lijken ze zich ook niet om hem te maken. Ze hebben wel lastigere dingen aan hun hoofd. Er worden namelijk diamanten en juwelen gestolen van beroemde mensen. Hun huisdieren lijken er meer van te weten, maar laten geen woord los. Zal het Mickey lukken om dit mysterie op te lossen?

Anne Millers hilarische grappige, ingenieuze en ultiem verslavende verhaal zou me als kind vrolijker hebben gemaakt dan een hond met tien staarten.

Stephen Fry

Ga direct naar Mickey en de beestachtige spionnen op BOL.com.


Recensie over Mickey en de beestachtige spionnen

Mickey en de beestachtige spionnen is een vrolijk en fantasierijk boek waarin dieren samenwerken om mysteries op te lossen. De jonge puzzelaar Mickey voegt zich bij hen, maar krijgt niet echt een warm onthaal. De dieren zijn een tikje wantrouwend. Dankzij de vindingrijkheid van Mickey en haar vastberadenheid om zich niet weg te laten sturen bijt ze zich vast in de problemen. Het boek bevat een paar puzzels en raadsels, die je rustig kunt oplossen voor de oplossing komt (ik had er meer verwacht). De schrijfstijl is vlot, maar bevat wel wat lastige woorden. De illustraties van Becka Moor zijn helder en vrolijk, in het boek uitgevoerd in zwart-wit.

Score: 7.5


Informatie

Mickey en de beestachtige spionnen,
Illustrator: Becka Moor
Uitgever: Moon uitgevers, 186 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789048858071. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.