logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Michelangelo’s Sixtijnse Kapel komt naar Den Haag

De Sixtijnse Kapel van Michelangelo: De Tentoonstelling Datum: 21 juni t/m 8 september
Prijs: vanaf 16 euro
Locatie: Grote Kerk
Adres: Rond de Grote Kerk 12, Den Haag (Route)

Op vrijdag 21 juni openen de deuren van de Grote Kerk in Den Haag zich voor een betoverende ervaring: de tijdelijke expositie “De Sixtijnse Kapel van Michelangelo: De Tentoonstelling”. Voor het eerst kun je Michelangelo’s meesterwerken van dichtbij bewonderen, precies zoals hij ze bedoeld heeft. Geen lange rijen, geen drukte, maar een intieme ontmoeting met de beroemde fresco’s, die normaal gesproken op een hoogte van 20 meter in het Vaticaan te zien zijn.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Stel je voor: de magnifieke plafondschilderingen in al hun glorie, op ooghoogte en in hun oorspronkelijke grootte. Dankzij hoogstaande fotografie en speciale druktechnieken zijn de kleuren en details van Michelangelo’s 34 monumentale fresco’s verbluffend nauwkeurig gereproduceerd. Dit is je kans om elk penseelstreek en kleurverloop van dichtbij te bekijken, alsof je in de voetsporen van Michelangelo zelf treedt.

Maar dat is nog niet alles

Deze tentoonstelling biedt een diepere duik in het leven en werk van Michelangelo. Met een gratis audiogids-app, beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits, leer je alles over de inspiratie en technieken achter deze meesterwerken. Download de app eenvoudig op je smartphone en geniet thuis nog een keer van alle verhalen. Bovendien is er een videoruimte waar een fascinerende documentaire draait over de uitdagingen en triomfen van Michelangelo tijdens het creëren van deze wereldberoemde fresco’s.

De historische Grote Kerk, een icoon in het hart van Den Haag, biedt de perfecte ambiance voor deze unieke tentoonstelling. Als een van de oudste gebouwen van de stad, naast het Binnenhof, combineert de kerk historische pracht met een moderne culturele functie. Deze sfeervolle locatie maakt je bezoek niet alleen visueel indrukwekkend, maar ook cultureel verrijkend.

Indrukwekkende tentoonstelling

Na grote successen in steden als Wenen, Lille, Portland en Birmingham, brengt Special Entertainments Event (SEE™) deze indrukwekkende tentoonstelling nu naar Nederland, in samenwerking met Fever. Met wereldwijd meer dan 600.000 verkochte tickets en een gemiddelde beoordeling van 4.3 van de 5 sterren, belooft dit een onvergetelijke ervaring te worden.

Bezoekersinformatie expositie “De Sixtijnse Kapel van Michelangelo: De Tentoonstelling”.

De tentoonstelling is van donderdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 18:00, en is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. De locatie is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tickets zijn nu beschikbaar vanaf €16,- per persoon voor volwassenen, met gereduceerde tarieven voor kinderen, studenten, groepen en senioren.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.