logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Metroid Prime Remastered, Nintendo Switch

metroid prime remastered packshot

In het ’tijdperk van remakes’ komen er soms bijzondere titels voorbij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Metroid Prime Remastered, die is gebaseerd op Metroid Prime uit 2002, ontwikkeld voor de Gamecube? Deze sci-fi horrorgame neemt je mee in de first-person modus (als eerste in de Metroid-franchise) door een verlaten ruimteschip, vol monsters en genetisch gemanipuleerde schepsels. Door het cleane ontwerp van een ruimteschip spelen rook en stof nog altijd een belangrijke rol. Alleen worden die een stuk natuurgetrouwer weergegeven op de Nintendo Switch!

Remaster

Zoals e al aan de naam kunt zien, is en blijft het een remaster. Er zijn dus niet direct nieuwe graphics of nieuwe elementen ontwikkeld die dit verhaal nieuw leven in moeten blazen: het oude spel is grotendeels opgewaardeerd met scherpere graphics, beter geluid en een hogere resolutie. En nog altijd blijkt het onherbergzame oppervlak van Talon IV tot de verbeelding te spreken. Het bizarre avontuur spreekt nog altijd tot de verbeelding en de mogelijkheden van je Varia-pak zijn nog altijd tof om mee te spelen. Zoals bij de meeste Nintendo-games is ook het verhaal goed uitgewerkt en uitgediept, hoewel ik de manier van overbrengen niet altijd even charmant vind. Het is een legpuzzel, waarbij je kleine fragmentjes van computerschermen met elkaar moet verbinden. Daardoor wordt je verbeeldingskracht wel getriggerd, maar ik ben meer van het voorgekauwde verhaal, denk ik 😉

Vizier

De bediening van je ruimtepak loopt grotendeels via je vizier, dat dan ook een belangrijke rol speelt in het spel. Daarmee voer je alle acties uit, waarbij de geluiden van je ruimtepak benadrukken dat het echt zwaar werk is in het verlaten ruimteschip. Vooral de geluidseffecten in dit spel voegen een extra laag toe, de graphics zijn namelijk behoorlijk clean (net als de beweging van hoofdpersoon Samus Aran). De 3D-kaart zal je nauwelijks op weg helpen in het ruimteschip, dat is zo goed als onbruikbaar. In het spel is verdwalen dan ook een belangrijk onderdeel. Het draagt bij aan het gevoel van spanning en onbehagen, wat bijzonder goed werkt. De frustratie van verdwalen, gecombineerd met de spanning van nieuwe tegenstanders? Succes gegarandeerd.

Nintendo GameCube vs Nintendo Switch

Bekijk hier het verschil tussen Metroid Prime op de Nintendo GameCube en de Nintendo Switch!

Remastered

De cleane vormgeving die de beperkingen van de Nintendo GameCube destijds oplegden, is in deze remaster nog altijd aanwezig. Je moet haast vergaderingen voor de geest kunnen halen die gaan over een restyling. Meer details, meer vuil op de muur, wat bloedspatten her en der… maar niets van dat alles. Wel is er meer gevoel voor ruimte, door mist, rook en een geweldige dieptewerking, die de bijna kale vormgeving optillen naar een hoger niveau. Dat draagt zeker bij aan de spanning in deze verder behoorlijk retro uitstraling. Het spel speelt soepel, gladjes en daardoor ook heel erg prettig.


Ga direct naar Metroid Prime Remastered op BOL.com.

Recensie over Metroid Prime Remastered

Je moet waarschijnlijk even wennen aan de retro vormgeving van deze game, evenals de wat gladde besturing, maar als je daar eenmaal doorheen bent, zul je smullen van deze spannend een inventieve sci-fi shooter. Het heeft in principe alles in huis om een geweldige game te hebben en laat zien dat persoonlijke ontwikkeling, het oplossen van puzzels, dwalen in een verlaten ruimteschip en het vechten met bizarre aliens meer dan genoeg kan zijn. Minpunten zijn er natuurlijk ook: vooral het beperkt kunnen saven kan een doorn in het oog zijn. Ikzelf ben nooit fan van behendigheidslevels, die regelmatig onderdeel uitmaken van de voortgang van het spel. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van het spel, dat nog altijd als een paal boven water staat.

Score: 8


Info

Metroid Prime Remastered
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: fps
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.