logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Met Lynn de Keuken in


Bekende foodblogger Lynn van de Vorst lanceert haar nieuwe e-kookboek ‘Met Lynn de Keuken in’. Een bijzonder project, want het schippert tussen online en een ‘standaard’ kookboek in. In dit ebook vind je 25 recepten met praktische inspiratie voor het avondeten. Zin in iets anders, iets lekkers en iets wat in 25 minuten op tafel staat? Dan zijn de recepten in dit sfeervol vormgegeven kookboek precies wat je zoekt. Bovendien heb je dit kookboek, net als je smartphone, altijd binnen handbereik.

Kookboek voor je smartphone

Het bijzonder aan dit boek is dat het speciaal is ontworpen voor je smartphone. Het is een lang en smal vormgegeven kookboek, dat perfect op je scherm past zonder zwarte randen of loze ruimte. Zo heb je altijd, waar je ook bent, een kookboek bij de hand, compleet met de ingrediëntenlijsten. Praktisch, voor wanneer je in de supermarkt staat en niet meer weet wat er die dag op tafel moet komen. ‘Met Lynn de Keuken in’ geeft je een dosis verrassende recepten waarmee je direct aan de slag kunt.

Lynn neemt je mee, de hele wereld over

In het kookboek vind je een mooie balans in vis, vlees en vega. Sticky Spicy Cauliflower, Zalm Teriyaki, Homemade Nachobowl, Deconstructed Shoarma Salade, Gnocchi met Veggie Pesto en Burrata, Gekarameliseerde Pompoensalade, Ten Minute Tiramisu: Lynn neemt je mee, de hele wereld over. Bij elk recept staat een overzichtelijke ingrediëntenlijst zodat je precies weet wat je nog moet inslaan. In de keuken loodst Lynn je vervolgens in drie makkelijke stappen door elk recept heen. Zo duidelijk, het lukt altijd. Elk recept bevat een ‘Tip van Lynn’ waarmee ze je helpt om slimmer te koken. Ben je een dagje lui? Geen probleem, elk recept bevat een lazy-optie waardoor je tijd bespaart.

Het kookboek begint met vijf basisregels die op elk recept toepasbaar zijn. Zo is quick, easy & no waste koken een peulenschil. Er staan 20 avondmaaltijden en 5 desserts in het kookboek. Elk recept zet je binnen 25 minuten op tafel.

Lynn van de Vorst: ‘Ik vind het belangrijk om no waste te koken. Mijn recepten zijn een leidraad maar kijk vooral ook wat je zelf al in de koelkast hebt staan. Vervang vergelijkbare producten die je al in huis hebt, met de producten van het ingrediëntenlijstje. In mijn boek help ik je door middel van de ‘Tip van Lynn’ heel concreet met het koken uit je koelkast. Zo krijg je steeds meer plezier in het maken van de lekkerste variaties’

Informatie

Het e-kookboek ‘Met Lynn de Keuken in’ bestel je op www.lynnvandevorst.nl. De 25-jarige foodie Lynn van de Vorst woont in Amsterdam en deelt dagelijks haar favoriete recepten op haar Instagramaccount @lynnvandevorst. Naast haar liefde voor food houdt Lynn zich ook veel bezig met (table)styling en interieur.


Recensie over Met Lynn in de keuken

Een kookboek op je smartphone, dat klinkt als een praktische oplossing! En dat is het ook. Hoewel voor mij als slechtziende de letters behoorlijk klein zijn en ik steevast moet inzoomen, kon Rianne ze zonder problemen lezen vanaf haar scherm. Wel zou ik wat grotere tekst aanbevelen voor de eerstkomende update. Het ziet er allemaal fraai en strak vormgegeven uit, maar hierbij moet je altijd de afweging maken van stijl boven functie: en ik denk dat functie (leesbaarheid) een grotere rol mag spelen. De 25 recepten zijn praktisch, afwisselend en vol handige tips.

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.