logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Met Lynn de keuken in


Lynn van de Vorst introduceerde enkele jaren geleden al een digitaal kookboek, maar nu kun je haar recepten ook in een fraai boek in de kast zetten: Met Lynn de keuken in belooft heel wat goeds: niet alleen recepten voor alledag, maar ook voor speciale gelegenheden en voor groepen gasten! Haar kookstijl kenmerkt zich door een eenvoudige bereiding en smakelijke kruiden, waardoor je iedere keer wat lekkers op tafel zet.

Praktisch kookboek

Opvallend is die praktische insteek in het boek. Lynn van de Vorst geeft slimme tips om het beste uit elk gerecht te halen, of je nu met restjes uit de koelkast werkt of een feestmaal organiseert. Zo gingen wij uit dit kookboek aan de slag met haar recept voor melanzane: een typisch Italiaans gerecht met aubergine. Een geweldige manier om eens wat andere groentes op tafel te zetten… en iedereen die over melanzane spreekt, doet dat met de nodige enthousiasme. Het recept blijkt ook relatief eenvoudig te zijn (hoewel het ‘drogen’ van aubergine met zout en het grillen ervan een klusje is dat de nodige tijd kost. Lynn geeft echter de tip om die plakken vrij dik te houden, waardoor het minder tijd kost!)

Smakelijke maaltijden

Bladerend door het kookboek Met Lynn de keuken in wordt onze fantasie toch regelmatig geprikkeld: er staan zoveel haalbare recepten in, aangevuld met sfeervolle foto’s! Het nodigt echt uit om in de keuken aan de slag te gaan. Het boek zelf is opgedeeld in praktische hoofdstukken, waarin een bepaald thema zit verwerkt:

 • Kaas, fruit, nootje, kruid
 • Lichte maaltijden
 • All things aardappel
 • Pasta & Risotto
 • Uit de oven
 • Vlees & Vis
 • Dé kaasplank
 • Zoet & desserts
 • Borreltafels
  • Italiaanse borreltafel
  • Franse borreltafel
  • Nederlandse borreltafel

Eten als sociaal punt

Het is ook wel duidelijk dat Lynn het eetmoment ziet als een sociale bezigheid. Even lekker met zijn allen op dezelfde plek, bezig met iets dat gewoon leuk en gezellig is… en lekker, natuurlijk. Aandacht voor elkaar, voor het eten en proeven hoe alles samenkomt op je bordje. Regelmatig komt dat aspect terug in het boek (en is ook wel duidelijk te zien aan de borreltafels, waarmee ze afsluit). De recepten zijn zeker niet moeilijk, hoewel je vaak wel de weg in de keuken moet vinden – maar verder dan de basistechnieken hoef je niet te gaan. Omdat veel van de recepten makkelijk voor te bereiden zijn, kun je in alle rust aan de slag, om op het moment zelf een heerlijke meergangenmaaltijd op tafel te zetten.


Ga direct naar Met Lynn de keuken in op BOL.com.

Recensie over Met Lynn de keuken in

Met Lynn de keuken in staat synoniem voor bijzondere gerechten, die niet moeilijk zijn om te maken. Daarbij maakt ze gebruik van relatief eenvoudige kooktechnieken, maar vooral ook van toegankelijke en haalbare ingrediënten, die je in iedere supermarkt op de kop kunt tikken. De praktische tips en stressvrije aanpak laat bovendien zien dat je ook zonder ren- en vliegwerk smakelijke maaltijden op tafel kunt zetten.

Score: 8


Informatie

Titel: Met Lynn de keuken in
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048867783
Prijs: 29.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.