logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Met kinderen naar noord-Limburg, dag 1


Ken je dat gevoel, dat je per se heel ver weg moet reizen om echt op vakantie te gaan? Al jarenlang gaan wij op vakantie in onze eigen regio (verder dan Parijs zijn we met onze kinderen niet geweest, meestal blijven we in Nederland of België) en worden daar soms gewoon raar door aangekeken. Maar ook wij hadden last van het idee dat je toch wel een stukje moet rijden om echt op vakantie te gaan. Onze eigen regio, omgeving Nijmegen, sloegen we steevast over. Tot we de kans kregen om Noord-Limburg te ontdekken, voor ons een ruim half uur rijden. En we kregen een programma voor ogen met suggesties die voor ons echt nieuw waren. Kan het echt zo zijn, dat het gras hier net zo groen is als bij de buren? Samen met een viertal andere bloggers gingen we op onderzoek in deze regio. Ons gezin bestaat uit mij en mijn vrouw, onze oudste zoon Tim van 9 en onze jongste zoon Bram van 7 jaar oud. De scores achter de activiteiten zijn van jong naar oud: Bram | Tim | Volwassenen

Op de eerste dag arriveerden we bij Landal domein De Schatberg, om ons tijdelijk onderkomen te vinden in een zespersoons luxe huisje aan het water. Wat een prettig ruime woningen! Netjes onderhouden, fijne bedden… dan ben je eigenlijk al helemaal voorzien. Daar bovenop was het huisje echter voorzien van allerlei luxe kenmerken, zoals een vaatwasser, een sauna, opgemaakte bedden en handdoekenpakketten. Een van mijn collega-bloggers merkte zelfs op dat dit huisje groter was dan hun eigen woning – en dat kan ik me goed voorstellen. Heerlijk, die ruimte! De auto mag trouwens gewoon aan het huisje geparkeerd worden, wat wel zo handig is. In ons geval mochten we genieten van een schitterend uitzicht op het water, waar je met een houten steiger nog wat extra sfeer bij hebt.

Het park zelf is bovendien voorzien van leuke speelgelegenheden, een grote binnenspeeltuin met een midgetgolfbaan, een ruim binnenzwembad met een coole glijbaan en een sfeervol restaurant. En in tegenstelling tot veel parken heb je bij De Schatberg ook de mogelijkheid om te kamperen. Daarbij kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden, van eens standaard kampeerplaats tot een luxe kampeerplaats met eigen sanitaire voorzieningen of zelfs een schattig uitziende blokhut. Mogelijkheden te over in Sevenum!

Veel tijd om het park te bezichtigen hadden we overigens niet – we hadden best een druk programma. Zo veel te doen, zo veel te beleven 🙂 we zullen eens kijken hoeveel energie die jongens van ons eigenlijk hebben!

Onze score voor De Schatberg: 9,5 | 9 | 8

Onze eerste activiteit begon al die dag. Je moet natuurlijk wel wat kunnen proeven van de Limburgse gastvrijheid, en wij mochten een reisje nemen naar het nabijgelegen Maasbree, waar Niëns Horeca een prominente plek inneemt. Het is een echt horeca-centrum, waar jong en oud zo te zien graag komt. In het gezellig aangeklede restaurant was het gezellig toeven, waar een gezellige en hartelijke bediening ons hielp. Niet verwonderlijk dus dat veel gasten uit het dorp zelf kwamen – er werden heel wat warme begroetingen uitgewisseld tussen het personeel en de gasten. De gerechten waren erg goed: alles was met liefde en aandacht bereid, met verse ingrediënten. Leuk bedacht is de Snackmeneer voor kinderen, die moet je gewoon een keer gezien hebben. Chapeau voor de nagerechten: het ijs was afkomstig van de nevengelegen ijssalon. Echt tongstrelend, dat Maasbrees Weckpotje! Het ijs alleen al is het ritje absoluut waard.

Na de gezellige maaltijd mochten we een kijkje nemen in de bowlingzaal, die zich onder het restaurant bevond. Ook hier viel de drukte op: het blijkt een goed lopende uitgaansgelegenheid te zijn in Maasbree, waar veel jongeren een sportief partijtje bowlen. Ook hier was de bediening gastvrij – de spraakzame jongen achter de bar zorgde er goed voor dat niemand van zijn gasten iets te kort kwam. Het bowlen is natuurlijk super leuk met kinderen. Er waren genoeg ballen beschikbaar met een lager gewicht, zodat ook onze kinderen goed vooruit konden. En die bandjes naast de baan? Die zijn altijd handig en veilig, maar wellicht zijn onze jongens er zo’n beetje klaar voor om zonder te kunnen.

Onze score voor Niëns Horeca Restaurant: 9 | 8,5 | 10
Onze score voor Niëns Horeca Bowling: 8 | 10 | 9

Lees verder naar ons bezoekje in Limburg dag 2 of dag 3!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.