logo-liggend-wit-donkerblauw

Met het Young Scientist vakantieboek Winter 2017 kom je de winter wel door

Young Scientist vakantieboek Winter 2017Al eerder mochten we onze tanden zetten in het New Scientist vakantieboek. Inmiddels zijn we een half jaar verder, en komt het populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist met een nieuwe activiteitenboek: het Young Scientist Vakantieboek Winter 2017. Een hele mond vol, maar denk aan thema’s als sneeuw, winter, ijs, ijsberen, snowboarden en combineer zo’n thema met heel veel weetjes, raadsels en mysteries, die allemaal wachten om door jou opgelost te worden.

Puzzelfreak

Het Young Scientist Vakantieboek winter 2017 is dan ook een echt boek voor puzzelaars, peinzers, denkers en onderzoekers. Al jaren lang is Young Scientist een rubriek in het volwassenentijdschrift New Scientist. Het boek is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar – maar laat je daar vooral niet door tegenhouden als je ouder bent. Het blijft interessant, zelfs ik als volwassene heb er enthousiast in gelezen. En nee, de puzzels laat ik graag aan mijn kinderen over. Die kraken ze maar wat graag!

Raadsels en weetjes

Maar het zijn niet alleen maar puzzels en raadsels die je in dit boek tegenkomt. Het is ook doorspekt met wetenschappelijke verhalen en weetjes, die je misschien niet iedere dag bedenkt, maar die zeker wel interessant zijn om te weten. Zo lees je bijvoorbeeld over de geschiedenis van de slee, wat het geheim is van Seal Island en hoe het komt dat pinguïns zo grappig waggelen.

Winterse weetjes

Het Young Scientist Vakantieboek Winter 2017 is in eerste instantie gemaakt met het oog op de wintervakantie. Onderweg naar je favoriete ski-gebied of vakantiebestemming. Maar ook als je gewoon thuis blijft waan je je in een andere wereld. De hele vormgeving is mooi winters, met sprekende kleurenfoto’s en coole illustraties. Dankzij het winterse thema waan je je echt in een winterwonderland, en leer je terloops veel over alles wat met de winter te maken heeft – met thema’s van over de hele wereld.

Conclusie over Young Scientist vakantieboek winter 2017

Een geweldig boek om de winter mee te beginnen, door te brengen of om mee te nemen op vakantie. De vele puzzels en raadsels houden je wel zoet op momenten dat je je anders stierlijk zou vervelen. Ondertussen leer je van alles en nog wat over de winter, sneeuw en dieren die in de kou leven. Door: Score: Young Scientist vakantieboek winter 2017 krijgt 4.2 van de 5 punten.

Informatie

Young Scientist vakantieboek winter 2017, Veen media, 96 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085715856. Prijs: 12.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Aleesha Verhoeff avatar
    Aleesha Verhoeff

    Leuk boek om met wat oudere kinderen te ondernemen.

  2. rita avatar
    rita

    leuk boek! maar toch ook wel voor meisjes leuk!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.